Forward Green: Κυκλική οικονομία και μηνύματα βιώσιμης ανάπτυξης

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι επιχειρηματικές συναντήσεις (Β2Β) που διοργανώνει η ΔΕΘ-HELEXPO σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδας, ανοίγοντας διαύλους συνεργασιών μεταξύ των επιχειρήσεων.

Μηνύματα βιώσιμης ανάπτυξης,τόσο συμβολικά όσο και πρακτικά, στέλνει μέσα από τα περίπτερα 14 και 15 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου όπου πραγματοποιείται από χθες, η 1η Διεθνής Έκθεση Κυκλικής Οικονομίας Forward Green.Τιμώμενη χώρα στην Forward Green είναι η Βουλγαρία η οποία συμμετέχει με 32 επιχειρήσεις, με δυναμική παρουσία στα πάνελ του Forum για την Κυκλική Οικονομία, όπως επίσης και σε άλλες εκδηλώσεις, παρουσιάζοντες τις καλές πρακτικές της.
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι επιχειρηματικές συναντήσεις (Β2Β) που διοργανώνει η ΔΕΘ-HELEXPO σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδας, ανοίγοντας διαύλους συνεργασιών μεταξύ των επιχειρήσεων.
Μεγάλο ενδιαφέρον συγκέντρωσαν οι θεματικές του Forum για την Κυκλική Οικονομία, με θέμα «Το παρόν και το μέλλον της Κυκλικής Οικονομίας», οι οποίες άπτονται κρίσιμων θεμάτων για το περιβάλλον, το επιχειρείν και την ανάπτυξη υπό το πρίσμα της κυκλικής οικονομίας. Πλούσιο είναι το θεματικό μενού και αύριο, τελευταία ημέρα του Forum και της έκθεσης. Το Forum διοργανώνεται σε συνεργασία με την εταιρεία Improvetech και το Ελληνο-Γερμανικό Επιμελητήριο, υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), με Χορηγό τη MOTOR OIL και Υποστηρικτές το ΕΒΕΑ και τον ΕΟΤ.
Πλούσιες είναι και οι δράσεις του 2oυ Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας του Δήμου Θεσσαλονίκης Thess Clean-Thess Green, που έχει την οργανωτική υποστήριξη της ΔΕΘ-HELEXPO και στεγάζεται στο περίπτερο 16.
Η κυκλική οικονομία όμως κάνει στη Forward Green αισθητή την παρουσία της και στην τέχνη. Στο πλαίσιο της CIRCULART, μιας εικαστικής πρότασης της Forward Green στο Περίπτερο 15, πέντε πολύ σημαντικοί καλλιτέχνες της νεότερης γενιάς παρουσιάζουν τα έργα τους από ανακυκλώσιμα υλικά. Η CIRCULART πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Gallery Lola Nikolaou, ενώ την επιμέλειά της έχει αναλάβει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Art-Thessaloniki International Fair, κ. Παντελής Τσάτσης.
Επίσης, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα 61 έργα που επελέγησαν από τον Διαγωνισμό Ζωγραφικής που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης με θέμα «Οι νέοι ζωγραφίζουν το μέλλον», υπό την οργανωτική ευθύνη της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε συνεργασία με την Κοσμητεία της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ και την υποστήριξη της ΔΕΘ-HELEXPO.
Η Forward Green φιλοξενεί συνολικά 138 εκθέτες, 107 άμεσους από Ελλάδα, Γερμανία, Βουλγαρία και Ελβετία και 31 έμμεσους από Βουλγαρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Ιρλανδία Ιταλία, Κίνα, Πορτογαλία και Φινλανδία. Παράλληλα, έχει υποδεχθεί 60 ξένους εμπορικούς επισκέπτες από Βουλγαρία, Γερμανία, Νότια Κορέα, Ρουμανία, Κύπρο, Πορτογαλία και Πολωνία.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για ενδιαφερόμενους επαγγελματίες και κοινό κατόπιν εγγραφής, ενώ το ωράριο της έκθεσης είναι αύριο (Σάββατο) από τις 10:00 – 18:00.

Comments are closed.