Nexi Ελλάδος: Εθελοντές απομάκρυναν 96 κιλά απορριμμάτων από την παραλία της Βάρκιζας

Η εταιρεία γιόρτασε έμπρακτα την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών, σε συνεργασία με την Περιβαλλοντική Οργάνωση iSea.

Η Nexi Ελλάδος, θυγατρική του Ομίλου Nexi, του ευρωπαϊκού ηγέτη PayTech, σε συνεργασία με την Περιβαλλοντική Οργάνωση iSea, γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών. Συνολικά 35 εθελοντές της εταιρείας συμμετείχαν στον καθαρισμό της παραλίας της Βάρκιζας. Με αυτόν το τρόπο επιβεβαίωσαν ότι η αγάπη για το περιβάλλον, όταν συνδυάζεται με το πάθος και τον ενθουσιασμό, μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Σημειώνεται ότι, δεν είναι ευρέως γνωστό πως τα αποτσίγαρα, τα οποία και αποτέλεσαν το πρώτο πολυπληθέστερο απόρριμμα, ανήκουν στην κατηγορία των πλαστικών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της iSea, μόνο ένα φίλτρο τσιγάρου μπορεί να απελευθερώσει περισσότερες από 15.000 μικροπλαστικές ίνες. Τα μικροπλαστικά αποτελούν σημαντική αιτία ρύπανσης των ωκεανών, δεδομένου πως παραμένουν στο νερό για χιλιάδες χρόνια.

Η εκπρόσωπος της iSea, κα Κατερίνα Κατσαούνη, παρουσίασε τον αντίκτυπο της απόρριψης πλαστικών στο περιβάλλον και επισήμανε την ανάγκη για σωστή διακομιδή και ανακύκλωση υλικών.

Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού της περιβαλλοντικής εβδομάδας που διοργάνωσε ο Όμιλος Nexi. Οι ομάδες που ανήκουν στο ESG community, σε χώρες όπου ο Όμιλος έχει παρουσία, σχεδίασαν μία σειρά δράσεων που περιλάμβαναν, μεταξύ άλλων, τη συλλογή απορριμμάτων από διάφορα σημεία και παράκτιους καθαρισμούς.

Comments are closed.