Το πρωτοποριακό εργοστάσιο σοκολάτας της Belcolade με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα

Οι νέες εγκαταστάσεις της δίνουν έμφαση στη βιωσιμότητα και στην προσφορά σοκολάτας υψηλής ποιότητας σε επαγγελματίες.

Η Belcolade, το χαρακτηριστικό της Αυθεντικής Βελγικής Σοκολάτας της Puratos, ανοίγει τις πύλες του πρωτοποριακού βελγικού εργοστασίου σοκολάτας με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα.

Οι νέες εγκαταστάσεις της δίνουν έμφαση στη βιωσιμότητα και στην προσφορά σοκολάτας υψηλής ποιότητας σε επαγγελματίες.

Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνονται δύο στόχοι της εταιρείας. Η ικανοποίηση και εξυπηρέτηση των επαγγελματιών, καθώς και ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Η προσήλωση στη γεύση και τη βιωσιμότητα αποκαλύπτεται από τα ευρήματα της πρόσφατης έρευνας Taste Tomorrow. Μέσω αυτής απεδείχθη ότι ενώ η γεύση παραμένει το πρωταρχικό κριτήριο αγοράς για τους καταναλωτές, η βιωσιμότητα της σοκολάτας αποτελεί βασικό παράγοντα διαφοροποίησης για την αγορά τους, αφού το 68% των ερωτηθέντων ενδιαφέρεται για τρόφιμα στην καλλιέργεια των οποίων έχουν χρησιμοποιηθεί βιώσιμες μέθοδοι.

Ανοίγοντας τον δρόμο για ένα βιώσιμο μέλλον για τη βιομηχανία σοκολάτας:

Ο Pierre Tossut, Διευθύνων Σύμβουλος της Puratos, λέει χαρακτηριστικά: «Η Belcolade προωθεί την καινοτομία, διασφαλίζοντας την πρόσβαση των σοκολατοποιών, των ζαχαροπλαστών και των αρτοποιών σε εξαιρετικές επιλογές σοκολάτας οι οποίες αντικατοπτρίζουν τις αξίες τους».

Το εργοστάσιο της Belcolade ανταποκρίνεται σε αυτή τη δέσμευση με μηδενική εκπομπή άνθρακα. Αυτό το προηγμένο εργοστάσιο θα λειτουργεί εξ ολοκλήρου με ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια, εξαλείφοντας την ανάγκη για ορυκτά καύσιμα. Με τη χρήση εκτεταμένων υπογείων αποθηκών βρόχινων υδάτων, το 90% του χρησιμοποιούμενου νερού θα προέρχεται από συλλεγόμενο βρόχινο νερό. Η Belcolade έχει επενδύσει σημαντικά για την ενίσχυση της ενεργειακής αποδοτικότητας, της αξιοπιστίας και της ανθεκτικότητας του εργοστασίου έναντι της ξηρασίας, αναβαθμίζοντας όλες τις τεχνικές εγκαταστάσεις ενέργειας, αποθήκευσης και διανομής. Μέσω της ανάκτησης θερμότητας και της χρήσης προηγμένης τεχνολογίας με αντλίες θερμότητας, η διαδικασία παραγωγής θερμότητας που χρησιμοποιεί η Belcolade οδηγεί σε μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης κατά πέντε φορές σε σχέση με το παρελθόν.

Cacao-Trace

Το πρόγραμμα Cacao-Trace στην παραγωγή κακάο είναι ένα ακόμη παράδειγμα της δέσμευσης της Belcolade για ένα πιο βιώσιμο μέλλον σε όλη την αλυσίδα κακάο. «Το πρόγραμμα Cacao-Trace δεν απλώς παράγει υψηλής ποιότητας κακάο, αλλά υποστηρίζει επίσης τους παγκόσμιους παραγωγούς, εξασφαλίζοντας καλύτερές τιμές και ένα επιπρόσθετο μπόνους σε σοκολάτα. Παράλληλα, βελτιώνουμε το περιβάλλον και τις συνθήκες διαβίωσης των κοινοτήτων των παραγωγών μας, κατασκευάζοντας σχολεία, κέντρα υγείας και παρέχοντας εξοπλισμό για πόσιμο νερό», αναφέρει ο Pierre Tossut. Παράλληλα με αυτές τις σημαντικές βιώσιμες πρωτοβουλίες, η νέα συσκευασία της Belcolade, πλήρως ανακυκλώσιμη, αντικατοπτρίζει την αποφασιστικότητα της εταιρείας να μειώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, προκειμένου οι επιχειρηματικές δραστηριότητές της να έχουν θετικό αντίκτυπο στον πλανήτη. «Ο πλανήτης μας αξίζει την προστασία μας, και θέλουμε να ανταποκριθούμε σε αυτό μέσω της εφαρμογής αυτών των βιώσιμων πρακτικών, για τις οποίες είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι», καταλήγει ο Pierre Tossut, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Puratos.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Belcolade, το εργοστάσιό της, τη σειρά σοκολάτας Cacao-Trace ή τη δέσμευση του εμπορικού σήματος στη βιωσιμότητα ανατρέξτε στη διεύθυνση: belcolade.

Comments are closed.