Dixan & My market: Εθελοντικός καθαρισμός στον Βόλο

Στελέχη της Dixan και της Henkell συνέβαλλαν στον εθελοντικό καθαρισμό του Βόλου.

Με πρωτοβουλία της γνωστής εταιρίας καθαριστικών προϊόντων «Dixan», της Henkel Hellas και των καταστημάτων My market, ο Δήμος Βόλου προέβη στον εθελοντικό καθαρισμό όπου λαμβάνει χώρα για έκτη συνεχόμενη χρονιά.

Η Dixan με τη φράση «Καθάρισε σε Βάθος – Καθάρισε στην Πηγή» συνέβαλλε στον εθελοντική εργασία καθαρισμού που γίνεται εδώ και έξι χρόνια στον Βόλο, μαζί με τον γνωστό ηθοποιό Νίκο Κουρή, αλλά και τη γνωστή αλυσίδα super market, «My market», συμβάλλοντας σημαντικά στην αποσυμφόρηση της περιοχής από απορρίμματα και πλαστικά, έπειτα και από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel.

 

Το Ρέμα Ξηριά ή αλλιώς Καλιακούδας στον Βόλο πηγάζει από τη λίμνη Κάρλα, η οποία αποτελεί πλέον τη μεγαλύτερη λίμνη στην Ελλάδα.
Οι εθελοντές της Henkel Hellas και των My market, μαζί συνεργάστηκαν και συγκέντρωσαν συνολικά έναν τόνο απορριμμάτων και άλλο τόσο οργανικών υλικών, καθαρίζοντας σε βάθος τις μάζες άμορφων υλικών και πλαστικών που βρίσκονταν συγκεντρωμένες κατά μήκος του υγροτόπου.

 

Για τον αποτελεσματικότερο καθαρισμό της περιοχής, τόσο η Henkel όσο και το Dixan χρησιμοποίησαν δύο ειδικά μηχανήματα τα οποία παρέμειναν στο σημείο μετά τη δράση για τρεις ολόκληρες ημέρες για να συγκεντρώσουν επιπλέον απορρίμματα.

Η δέσμευσή της Henkel και του Dixan για έναν πλανήτη πιο καθαρό αναγνωρίζοντας την αξία της καθαριότητας για την ανθρώπινη υγεία και ευημερία, αποτελεί κατευθυντήρια δύναμη για όλες τις δράσεις του προγράμματος «Καθάρισε σε Βάθος – Καθάρισε στην Πηγή».

Comments are closed.