Alumil: Loop 60 – Το πρώτο πιστοποιημένο ανακυκλωμένο αλουμίνιο στην Ελλάδα

Μια νέα καινοτομία ανέπτυξε η εταιρεία Alumil στο εργοστάσιό της στη ΒΙ.ΠΕ. Κιλκίς, που πρόκειται να αλλάξει τα δεδομένα στο ανακυκλωμένο αλουμίνιο.

Στοχεύοντας στη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα, η Alumil έχει υιοθετήσει ένα «πράσινο» μοντέλο ανάπτυξης, επενδύοντας σε βιώσιμες πρακτικές που συμβάλλουν στη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος και στην εξοικονόμηση ενέργειας και πρώτων υλών.

Αξιοποιώντας την κυκλική οικονομία και την ανακυκλωσιμότητα του αλουμινίου, κατάφερε, μέσω της υπερσύγχρονης μονάδας διαλογής και επεξεργασίας scrap αλουμινίου στο εργοστάσιό της στη ΒΙ.ΠΕ. Κιλκίς, να δημιουργήσει το καινοτόμο Loop 60: το πρώτο πιστοποιημένο ανακυκλωμένο αλουμίνιο στην Ελλάδα από 60% ανακυκλωμένο υλικό, που αποτελεί την πρώτη ύλη όλων των αρχιτεκτονικών συστημάτων της εταιρείας.

To Loop 60 είναι πιστοποιημένο με το σχήμα OK Recycled της TÜV Austria, μία από τις πιο απαιτητικές πιστοποιήσεις προϊόντων παγκοσμίως, και συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος μέσα από:

-Την εξοικονόμηση ενέργειας κατά 95% που επιτυγχάνεται μέσα από τη δευτερογενή παραγωγή αλουμινίου από ανακυκλώσιμο υλικό.

-Τη μείωση εκπομπών CO2 κατά 76% συγκριτικά με τον παγκόσμιο μέσο όρο της πρωτογενούς παραγωγής αλουμινίου.

Comments are closed.