BAT Hellas: Αναβάθμισε τον Βοτανικό Κήπο Διομήδους

Ένας «Κρυμμένος θησαυρός» 1.860 στρεμμάτων έρχεται ξανά στο φως μετά από τις παρεμβάσεις που έκανε η εταιρεία BAT Hellas.

Η BAT Hellas προχώρησε στην αναβάθμιση και στον καλλωπισμό του Βοτανικού Κήπου Ιουλίας και Αλεξάνδρου Ν. Διομήδους, του μεγαλύτερου Βοτανικού Κήπου της Ελλάδος και ενός από τους μεγαλύτερους στον κόσμο.

Mέσα από ένα πλέγμα πρωτοβουλιών, με γνώμονα την καινοτομία, την τεχνολογία και τον σεβασμό προς το περιβάλλον, η εταιρεία και οι εργαζόμενοί της προχώρησαν στην ανάδειξη αυτής της πράσινης όασης για την Αττική.

Η αναβάθμιση του Κήπου, μεταξύ άλλων, δίνει νέες δυνατότητες για τους επισκέπτες, όπως τη χρήση πολυοργάνου δραστηριοτήτων, πρόσβαση και πληροφόρηση για πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης μέσω τεχνολογικού εξοπλισμού, καθώς και ανανεωμένες δυνατότητες πληροφόρησης για τη βιοποικιλότητα, αναδεικνύοντας τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα του χώρου.

Παράλληλα, δημιουργήθηκε νέο θερμοκήπιο και τοποθετήθηκε εξοπλισμός, όπως κάδοι και παγκάκια, που συμβάλλουν στη δημιουργία μιας ξεχωριστής εμπειρίας για τους πολίτες της Αττικής. Όλες οι εργασίες αναβάθμισης υλοποιήθηκαν με σεβασμό στην αρχιτεκτονική του χώρου, αλλά και στο φυσικό οικοσύστημα του Κήπου που είναι ένα από τα σημαντικότερα της Αττικής και η διαχρονική διαφύλαξή του αποτελεί προτεραιότητα.

Παράλληλα, ο Οργανισμός Έδρα, που δραστηριοποιείται στην προαγωγή της ψυχικής υγείας και την προάσπιση των δικαιωμάτων των ευπαθών ομάδων εφαρμόζοντας ολιστική προσέγγιση και ψυχοκοινωνική υποστήριξη για τις διάφορες ομάδες πληθυσμού που εξυπηρετεί, θα έχει τη δυνατότητα να αξιοποιεί τις δυνατότητες του Κήπου για τους ωφελουμένους του, με δωρεάν μετακινήσεις για αναψυχή, με ξεναγήσεις από το έμπειρο προσωπικό του Κήπου.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της BAT Hellas, Vitalii Kochenko, ανέφερε: «Η συνεισφορά της ΒΑΤ στην ελληνική κοινωνία είναι διαρκής, με αρωγούς πάντοτε τους εργαζόμενους της εταιρείας. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και υπερήφανοι που συμβάλλαμε ενεργά σε αυτό το έργο για ένα κρυμμένο θησαυρό της Αττικής που δείχνει ένα Καλύτερο Αύριο».

Η ενίσχυση του Κήπου στοχεύει στην προσέλκυση επισκεπτών τόσο από την περιοχή της Δυτικής Αττικής που βρίσκεται, όσο και από πολίτες όλης της Αττικής, καθώς και τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη. Ο Βοτανικός Κήπος Διομήδους δέχεται επισκέπτες, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να ξεναγούνται στην έκταση των 1.860 στρεμμάτων, είτε μόνοι τους είτε με την καθοδήγηση των εργαζομένων του Κήπου, ο οποίος διοργανώνει ομαδικές ξεναγήσεις. Συμπληρωματικά, στον Βοτανικό Κήπο φιλοξενούνται περίπου 4.000 είδη φυτών και οι πολίτες που τον επισκέπτονται μπορούν να έρθει σε επαφή με πλήθος αυτών από κάθε άκρη του πλανήτη.

Ο Οικονομικός και Διοικητικός προϊστάμενος του Βοτανικού Κήπου Διομήδους, Στέλιος Σούλιος, δήλωσε σχετικά: «Η Διοικητική Επιτροπή του Κοινωφελούς Ιδρύματος “Βοτανικός Κήπος Ι. & Α. Ν. Διομήδους” εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της προς την BAT Hellas, για την ευγενική προσφορά εθελοντικών εργασιών βελτίωσης του καλλωπισμού της έκτασης του Κήπου, καθώς και εξοπλισμού υλικοτεχνικής υποδομής αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών πρoς τους επισκέπτες. Η προσφορά αυτή μας ενθαρρύνει να συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για την προστασία και ανάδειξη του μεγαλύτερου Βοτανικού Κήπου της Ευρώπης σε έναν σημαντικό χώρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, έρευνας και αναψυχής, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου».

Comments are closed.