CES 2024: Δυναμική είσοδος για την ενέργεια υδρογόνου από μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες

Τόσο η Bosch όσο και η Hyundai λένε ότι έχουν ενθαρρυνθεί να προχωρήσουν με τις αντίστοιχες πρωτοβουλίες τους λόγω επενδύσεων όπως τα 7 δισεκατομμύρια δολάρια που δίνει η κυβέρνηση των ΗΠΑ στην ανάπτυξη υποδομών υδρογόνου.

Τα ηλεκτρικά οχήματα κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος με την στροφή προς την ηλεκτροκίνηση να γνωρίζει μεγάλη άνθιση και η τεχνολογία ουδέτερου άνθρακα δεν θα μπορούσε να λείπει από το CES 2024. Ωστόσο, η ενέργεια υδρογόνου έκανε επίσης δυναμική είσοδο χάρη σε δύο γίγαντες της αυτοκινητοβιομηχανίας, την Hyundai και την Bosch Mobility.

Η Hyundai παρουσίασε τα σχέδιά της για τη χρήση ενέργειας υδρογόνου στην έκθεση τεχνολογίας και gadget στο Λας Βέγκας. Πέρα από την κατασκευή οχημάτων που κινούνται με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου, η αυτοκινητοβιομηχανία της Νότιας Κορέας θα εργαστεί για να βοηθήσει στη δημιουργία μιας «κοινωνίας υδρογόνου» επεκτείνοντας την παραγωγή, αποθήκευση και μεταφορά ενέργειας.

Επίσης, ο προμηθευτής αυτοκινήτων Bosch Mobility σχεδιάζει να λανσάρει τον πρώτο κινητήρα καύσης υδρογόνου φέτος, ένα άλλο βασικό βήμα προς τη μείωση των παγκόσμιων εκπομπών άνθρακα, δήλωσε η εταιρεία κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης CES 2024.

Τόσο η Bosch όσο και η Hyundai λένε ότι έχουν ενθαρρυνθεί να προχωρήσουν με τις αντίστοιχες πρωτοβουλίες τους λόγω επενδύσεων όπως τα 7 δισεκατομμύρια δολάρια που δίνει η κυβέρνηση των ΗΠΑ στην ανάπτυξη υποδομών υδρογόνου.

Η Honda παρουσίασε την Τρίτη δύο πρωτότυπα οχήματα, που ονομάστηκαν “Saloon” και “Space-Hub”. Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία λέει ότι η προσέγγιση Zero Series για την ανάπτυξη EV επικεντρώνεται σε μοντέλα που είναι «λεπτά, ελαφριά και σοφά», με συγκεκριμένους στόχους για την ελαχιστοποίηση του μεγέθους και του βάρους της μπαταρίας.

Η Kia εισήγαγε ένα τρίο ηλεκτρικών φορτηγών που μπορούν γρήγορα να ανταλλάξουν μονάδες αμαξώματος από μεταφορείς φορτίου σε ταξί και άλλους σκοπούς. Η παραγωγή των φορτηγών θα ξεκινήσει το 2025 στη Νότια Κορέα.

Και η ηλεκτρική startup VinFast με έδρα το Βιετνάμ αποκάλυψε μια ιδέα για ένα ηλεκτρικό φορτηγό. Το μεσαίου μεγέθους φορτηγό ονομάζεται VF Wild.

Η Mercedes-Benz παρουσίασε ενημερώσεις στα συστήματα ψυχαγωγίας της, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου εικονικού βοηθού με τεχνητή νοημοσύνη που προσπαθεί να εξατομικεύσει τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ των οδηγών και των αυτοκινήτων τους. Η ενημέρωση θα συνδέσει το AI με λειτουργίες για αυτοματοποιημένη οδήγηση, άνεση καθίσματος, οθόνες δεδομένων και φόρτιση.

Ωστόσο, ενώ αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Mercedes επικεντρώνονται στη βελτίωση των ιδιόκτητων οικοσυστημάτων των αυτοκινήτων τους, άλλες συνάπτουν περισσότερες συνεργασίες με την Google για την προεγκατάσταση εφαρμογών όπως οι Χάρτες Google και το Assistant στα οχήματά τους, αποκάλυψε ο τεχνολογικός γίγαντας στην CES 2024.

Το ενσωματωμένο Google θα έρθει να επιλέξει μοντέλα από τη Nissan, την πολυτελή μάρκα Lincoln της Ford Motor και άλλα φέτος, με την Porsche να ακολουθεί το παράδειγμά της το 2025.

Η Honda αναφέρθηκε επίσης στα σχέδια για τη σειρά Zero Series και τις ευρύτερες εξελίξεις των EV στο μέλλον, κυρίως, την ανεξάρτητη ανάπτυξη μπαταριών στερεάς κατάστασης από την εταιρεία.

Η Honda δεν είναι η μόνη αυτοκινητοβιομηχανία με τα μάτια στραμμένα σε ένα μέλλον μπαταριών στερεάς κατάστασης. Η Toyota συμφώνησε πρόσφατα να συνεργαστεί με την ιαπωνική πετρελαϊκή εταιρεία Idemitsu για την παραγωγή μπαταριών στερεάς κατάστασης.

Comments are closed.