8 εύκολες ”πράσινες” αποφάσεις που πρέπει να πάρει ο καθένας μας

Βελτιώστε την ποιότητα του πλανήτη μας με μερικές απλές αλλαγές.

Αυτές οι 8 πράσινες αποφάσεις που σας προτείνουμε είναι τόσο εύκολες που δεν θα έχετε καμία δικαιολογία να μην τις κρατήσετε καθώς σας βοηθούν να μειώσετε το αποτύπωμα άνθρακα, να μειώσετε τη ροή των απορριμμάτων του σπιτιού σας και να βελτιώσετε την ποιότητα της Γης και να χαίρεσαι που το έκανες.

  1. Μην αγοράζετε ποτέ ξανά εμφιαλωμένο νερό

Ανταλλάξτε τη συνήθεια σας για το εμφιαλωμένο νερό με μια κανάτα φιλτραρίσματος στο σπίτι. Συνδυάστε το με ένα επαναχρησιμοποιήσιμο μπουκάλι (όπως ένα από γυαλί, αλουμίνιο ή ανακυκλωμένο πλαστικό) και θα είστε πάντα έτοιμοι να αντιμετωπίσετε τη δίψα σας.

  1. Φτιάξτε τον δικό σας καφέ

Το να μεταφέρετε τον δικό σας καφέ σε μια μονωμένη κούπα ταξιδιού σας βοηθά να μειώσετε τα απορρίμματα από τα χάρτινα κύπελλα τα οποία πετιούνται με εκπληκτικό ρυθμό 58 δισεκατομμυρίων κάθε χρόνο.

  1. Κόψτε τις χαρτοπετσέτες

Εάν παίρνετε μια χαρτοπετσέτα για τα πάντα, από το σκούπισμα των χυμένων ουσιών και τον καθαρισμό του πάγκου σας μέχρι το τρίψιμο του μπάνιου και τα χέρια σας καθαρά στο δείπνο, ήρθε η ώρα να κάνετε μια αλλαγή. Αντ ‘αυτού, επενδύστε σε μερικά βαμβακερά υφάσματα και μερικές υφασμάτινες χαρτοπετσέτες. στη συνέχεια βάλτε τες για πλύσιμο μαζί με τα υπόλοιπα ρούχα σας. Η χρήση των εναλλακτικών υφασμάτων είναι εξίσου εύκολη με τη χρήση των χάρτινων και χρειάζεται να τα αγοράσετε μόνο μία φορά.

  1. Θυμηθείτε τις επαναχρησιμοποιήσιμες τσάντες σας

Η μεταφορά επαναχρησιμοποιήσιμων σακουλών για ψώνια στο super market μπορεί να μειώσει το 1 εκατομμύριο πλαστικές σακούλες που καταλήγουν στα σκουπίδια κάθε λεπτό.Σύμφωνα με τους Ocean Crusaders, περισσότερες από 1 εκατομμύριο πλαστικές σακούλες καταλήγουν στα σκουπίδια κάθε λεπτό, η μεταφορά επαναχρησιμοποιήσιμων σακουλών στο κατάστημα είναι ένας από τους ευκολότερους και πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να μειώσεις το αποτύπωμα άνθρακα, αλλά το πιο δύσκολο μέρος της χρήσης τους είναι απλώς να τις θυμάσαι να τα πάρεις μαζί σου.

  1. Χρησιμοποιήστε ποδήλατο για μικρές αποστάσεις

Χρειάζεται κάποια αφοσίωση για να εγκαταλείψετε οριστικά ένα αυτοκίνητο για να αγοράσετε ένα ποδήλατο. Οδηγήστε το ποδήλατό σας για ταξίδια μικρότερα από 4 χιλιόμετρα και θα μπορούσατε να μειώσετε σημαντικά το αποτύπωμα άνθρακα, να εξοικονομήσετε χρήματα από τη βενζίνη και τη συντήρηση του αυτοκινήτου και να αυξήσετε το επίπεδο φυσικής σας κατάστασης, όλα την ίδια στιγμή.

  1. Βγάλε την πρίζα

Χρειάζεται περίπου ένα δευτερόλεπτο για να αποσυνδέσετε τις ηλεκτρονικές συσκευές σας που καταναλώνουν ρεύμα ενώ βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής, αλλά αν πραγματικά δεν μπορείτε να ενοχλείτε, αφήστε έξυπνα, ενεργειακά αποδοτικά gadget να κάνουν τη δουλειά για εσάς. Χρησιμοποιήστε πολύπριζα για να απενεργοποιήσετε όλες τις συσκευές σας ταυτόχρονα. Βάλτε την τηλεόραση, τον αποκωδικοποιητή, το σύστημα παιχνιδιών και το στερεοφωνικό σας σε ένα χρονοδιακόπτη, ώστε να σβήνουν αυτόματα κατά τη διάρκεια της νύχτας και επενδύστε σε φορτιστές που σταματούν να αντλούν ρεύμα όταν η μπαταρία της συσκευής είναι γεμάτη. Θα μπορούσατε να μειώσετε τον λογαριασμό ενέργειας έως και 10% ετησίως χωρίς να σηκώσετε καν το δάχτυλό σας.

7. Γίνε χορτοφάγος κατά το ήμισυ

Η μείωση της πρόσληψης κρέατος στο μισό μπορεί να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα κατά περίπου έναν τόνο κάθε χρόνο και η δημιουργία γευμάτων χωρίς κρέας δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται. Δοκιμάστε τηγανίτες και φρούτα για πρωινό. φρέσκες σαλάτες ή ψητά σάντουιτς λαχανικών για μεσημεριανό γεύμα και πίτσα λαχανικών, όσπρια και κρεμώδη ριζότο για δείπνο. Δεδομένου ότι ο διπλασιασμός μιας συνταγής σπάνια προσθέτει χρόνο στην προετοιμασία σας, μπορείτε να φτιάξετε επιπλέον φαγητό όλη την εβδομάδα (και να περιορίσετε ακόμη περισσότερο το αποτύπωμα άνθρακα).

        8.  Αντικαταστήστε τους λαμπτήρες σας με led

Η αντικατάσταση των λαμπτήρων πυρακτώσεως ή CFL με αποδοτικά LED μπορεί να είναι η απόλυτη αλλαγή. Χρειάζεται μόνο ένα άτομο για να αλλάξει μια λάμπα, θα εξοικονομήσετε χρόνο για χρόνια στη συνέχεια, ενώ θα μειώσετε την κατανάλωση ενέργειας έως και 80%.

Comments are closed.