Η Epson μεταβαίνει σε 100% Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και σχεδιάζει εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας

Ο τεχνολογικός ηγέτης Epson πρωτοστατεί στην ιαπωνική παραγωγή μεταβαίνοντας σε 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και σχεδιάζει να κατασκευάσει δικό του εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας από βιομάζα.

Η μεταποίηση είναι μια βιομηχανία που είναι εμφανώς δύσκολο να απελευθερωθεί από τον άνθρακα λόγω της τεράστιας ποσότητας ενέργειας που απαιτείται. Για τον ηγέτη της τεχνολογίας Epson Group, αυτό είναι περίπου 876 GWh ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως – το σύνολο των οποίων προέρχεται πλέον από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στις παγκόσμιες τοποθεσίες του ιαπωνικού γίγαντα.

Αυτή η κίνηση καθιστά την Epson τον πρώτο Ιάπωνα κατασκευαστή που πέτυχε αυτό το κατόρθωμα, το οποίο αναμένεται να μειώσει τις εκπομπές CO2 κατά 400.000 τόνους.

Αυτό είναι ένα σημαντικό ορόσημο στο δηλωμένο Environmental Vision 2050 της Epson, όπου σκοπεύει να είναι τόσο αρνητικό σε άνθρακα όσο και χωρίς υπόγειους πόρους. Η Epson θα παράγει επίσης περισσότερη δική της ισχύ, θα συνεργαστεί με άλλους κατασκευαστές για νέες πηγές ενέργειας και θα μειώσει την ενέργεια που σχετίζεται με την παραγωγή των προϊόντων της.

Για τους περισσότερους αναγνώστες, η Epson είναι γνωστή από τους εκτυπωτές γραφείου και βιντεοπροβολείς. Ενώ αυτό εξακολουθεί να είναι σε μεγάλο βαθμό ο πυρήνας της επιχείρησης, η οποία ιδρύθηκε το 1942, οι πιέσεις βιωσιμότητας και το cloud computing έχουν επηρεάσει τη ζήτηση για φυσικά έγγραφα.

Ή έτσι μπορεί να νομίζετε: Οι πραγματικοί αριθμοί εξακολουθούν να είναι απίστευτα μεγάλοι, εν μέρει ενισχύονται από την απομακρυσμένη εργασία που σημαίνει ότι όσοι πρέπει να εκτυπώσουν πρέπει να έχουν τον δικό τους εκτυπωτή.

Σύμφωνα με έρευνα από την IDC, περισσότερες από 3 τρισεκατομμύρια σελίδες εκτυπώνονταν ετησίως πριν από την πανδημία, και ο αριθμός αυτός προβλέπεται να μειωθεί σε περίπου 2,3 τρισεκατομμύρια έως το 2025. Αυτό ισοδυναμεί με περίπου 4,4 εκατομμύρια σελίδες που τυπώνονται κάθε λεπτό – αρκετά για να καλυφθούν 39 γήπεδα ποδοσφαίρου.

Σαφώς, η πράξη της εκτύπωσης απέχει πολύ από το να σταματήσει, επομένως το γεγονός ότι ένας ηγέτης της αγοράς όπως η Epson κάνει εντυπωσιακά βήματα βιωσιμότητας είναι ευπρόσδεκτη είδηση.
Δεν είναι όλα για εκτυπωτές, φυσικά. Η Epson είναι επίσης κορυφαίος κατασκευαστής βιομηχανικών ρομπότ, υπολογιστών, μικροτσίπ και άλλων που τροφοδοτούν την ψηφιακή επανάσταση και το εργοστάσιο του μέλλοντος.

Η Epson θα κατασκευάσει μονάδα παραγωγής ενέργειας από βιομάζα κλειστού βρόχου

«Για οκτώ δεκαετίες, η Epson έχει επιδείξει μια προορατική προσέγγιση στην περιβαλλοντική δράση», δήλωσε ο  Πρόεδρος της EPSON Yasunori Ogawa.

«Τώρα ολοκληρώσαμε με επιτυχία τη μετάβαση στην ηλεκτρική ενέργεια 100% από ανανεώσιμες πηγές σε όλες τις εγκαταστάσεις του Ομίλου Epson. Αυτό όχι μόνο θα μας βοηθήσει να επιτύχουμε τους δικούς μας στόχους, αλλά θα συμβάλει επίσης στη διευκόλυνση της ευρύτερης υιοθέτησης της ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στην κοινωνία με τη διάδοση της ευαισθητοποίησης».

«Ο στόχος μας για την υλοποίηση της κοινωνικής βιωσιμότητας είναι ένα μεγαλύτερο ζήτημα, γεμάτο δυσκολίες, αλλά θα ενεργήσουμε με αποφασιστικότητα για να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα με πνεύμα δημιουργικότητας και πρόκλησης».

Η Epson πιστεύει ότι η φιλοσοφία της για αποτελεσματική, συμπαγή και ακριβή καινοτομία εμπλουτίζει τις ζωές και βοηθά στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου, και θα συνεχίσει να εφαρμόζει πρακτικές που ευθυγραμμίζονται με αυτόν τον σκοπό, προωθώντας έτσι τον φιλόδοξο στόχο της για την επίτευξη βιωσιμότητας και τον εμπλουτισμό των κοινοτήτων παράλληλα με τους πελάτες και τους συνεργάτες της.

Αυτή η δέσμευση συνεχίζεται, με την Epson να ανακοινώνει την κατασκευή της πρώτης της μονάδας παραγωγής ενέργειας από βιομάζα, στην πόλη Ilda της Ιαπωνίας – που αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία έως το 2026.
Το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας θα τροφοδοτείται κυρίως από  ξύλο, καθώς και από οργανικά υλικά, όπως φλοιό δέντρων, μέσο καλλιέργειας μανιταριών και ορισμένες ξύλινες παλέτες απορριμμάτων.

Κοιτάζοντας πιο μπροστά, η Epson στοχεύει να δημιουργήσει μια μονάδα παραγωγής ενέργειας κλειστού βρόχου και να αναπτύξει τεχνολογία για την αξιοποίηση του CO2 που παράγεται κατά την παραγωγή ενέργειας.

Comments are closed.