Το Ηράκλειο δεύτερος δήμος στην ανακύκλωση ειδών ένδυσης και υπόδησης, στους μωβ κάδους

Στην κορυφή της σχετικής λίστας ο δήμος Αθηναίων.

Δυναμική είναι η παρουσία του Δήμου Ηρακλείου σχετικά με τη συλλογή στους μωβ κάδους, όπου οι δημότες μπορούν να ανακυκλώνουν ρούχα, παπούτσια, τσάντες και λευκά είδη (σεντόνια- πετσέτες). Οι ποσότητες που συλλέγονται στο δίκτυο των 180 μωβ κάδων που έχει αναπτυχθεί, δίνουν στο Ηράκλειο τη δεύτερη θέση, μετά το Δήμο Αθηναίων.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του δήμου Ηρακλείου, στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του αντιδημάρχου Καθαριότητας και Ενέργειας του Δήμου Ηρακλείου, Νίκου Γιαλιτάκη, με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας RECYCOM, που διαχειρίζεται τους μωβ κάδους ανακύκλωσης ειδών ένδυσης και υπόδησης, παρουσία υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Υπηρεσία Καθαριότητας κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε μεταξύ άλλων και η επικείμενη δημιουργία χωριστού συστήματος Ανακύκλωσης ενδυμάτων και υποδημάτων από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθώς επίσης και η δημιουργία μονάδας διαλογής και επεξεργασίας των παραπάνω ειδών στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, από την εταιρεία.

Παράλληλα, συμφωνήθηκε η υλοποίηση εκδηλώσεων και κοινών δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών και ιδιαίτερα της νέας γενιάς, γι’ αυτό το ρεύμα ανακύκλωσης καθώς και για άλλα περιβαλλοντικά θέματα.

Comments are closed.