PUMA: Πώς η εταιρεία μείωσε τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου ενώ σημείωσε αύξηση στις πωλήσεις

η PUMA «πέτυχε τον πρώτο της επιστημονικά τεκμηριωμένο στόχο μείωσης των αερίων θερμοκηπίου το 2023, επτά χρόνια πριν από το έτος-στόχο του 2030».

Η έκθεση βιωσιμότητας της εταιρείας αθλητικών ειδών αναφέρει ότι η PUMA μείωσε τις εκπομπές της κατά 24% το 2023, εν μέρει χάρη στις προσπάθειες των προμηθευτών της και του εταίρου της για τη διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας, Maersk.

Μια μεγάλη αύξηση στη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από τους προμηθευτές της βοήθησε την αθλητική εταιρεία PUMA να μειώσει τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου της κατά 24% το 2023 – παρά το γεγονός ότι ήταν μια χρονιά με ισχυρή ανάπτυξη των πωλήσεων.

Στην έκθεση βιωσιμότητας του 2023, η PUMA ανέφερε ότι οι βασικοί της προμηθευτές διπλασίασαν τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Άλλοι παράγοντες περιλαμβάνουν:

  • Αυξημένη χρήση από την PUMA υλικών με χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα στα προϊόντα της.
  • Η εισαγωγή ναύλων χαμηλών εκπομπών άνθρακα από τον εταίρο διαχείρισης εφοδιαστικής αλυσίδας της PUMA, Maersk.
  • Χρήση ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας ή πιστοποιητικών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις εγκαταστάσεις της PUMA.
  • Επενδύσεις σε ηλεκτρικά οχήματα στον στόλο οχημάτων της.

«Είμαστε πολύ περήφανοι για την πρόοδο που έχουμε σημειώσει στο ταξίδι μας προς τη βιωσιμότητα το 2023, ιδιαίτερα όσον αφορά τη μείωση των αερίων θερμοκηπίου», δήλωσε η Anne-Laure Descours, Διευθύντρια Προμηθειών της PUMA.

Η Anne-Laure πρόσθεσε: «Στον τομέα της κυκλικής οικονομίας, επεκτείναμε τα προγράμματα ανάκτησης προϊόντων σε τρεις νέες χώρες. Εν τω μεταξύ, σχεδόν το 65% του πολυεστέρα που χρησιμοποιείται για τα προϊόντα ένδυσης και αξεσουάρ μας προέρχεται από ανακυκλωμένα υλικά.

«Για να συμβάλουμε στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, συνεχίσαμε να προμηθευόμαστε 100% ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια για τα γραφεία, τα καταστήματα και τις αποθήκες της PUMA, είτε με τιμολόγια ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας είτε με πιστοποιητικά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας».

Ανοιχτές θάλασσες, χαμηλές εκπομπές άνθρακα

Η Anne-Laure επισήμανε επίσης τους πρώτους ναύλους χαμηλών εκπομπών άνθρακα με τον πάροχο υπηρεσιών εφοδιαστικής αλυσίδας Maersk, οι οποίοι εφαρμόστηκαν για τα «πιο σημαντικά» θαλάσσια δρομολόγια μεταφορών της PUMA μεταξύ Ασίας και Ευρώπης.

Η έκθεση βιωσιμότητας ανέφερε ότι, με μείωση των δικών της εκπομπών κατά 85% και μείωση των εκπομπών της εφοδιαστικής αλυσίδας κατά 65% σε σχέση με τις πωλήσεις, η PUMA «πέτυχε τον πρώτο της επιστημονικά τεκμηριωμένο στόχο μείωσης των αερίων θερμοκηπίου το 2023, επτά χρόνια πριν από το έτος-στόχο του 2030».

Έως το 2030, η PUMA στοχεύει στη μείωση των απόλυτων εκπομπών αερίων θερμοκηπίου Scope 1 και 2 κατά 90% από το έτος αναφοράς 2017.

Επιπλέον, έως το 2030, η PUMA δεσμεύεται να μειώσει τις απόλυτες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου Scope 3 από την εφοδιαστική αλυσίδα και τα logistics της κατά 33% σε σύγκριση με το 2017.

Η PUMA έχει θέσει επίσης φιλόδοξους στόχους για:

  • Αύξηση της χρήσης βιώσιμων υλικών στα προϊόντα της.
  • Μείωση του αποτυπώματος νερού της.
  • Βελτίωση των συνθηκών εργασίας στην εφοδιαστική αλυσίδα της.

Η εταιρεία αναγνωρίζει ότι υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος να διανυθεί, αλλά είναι βέβαιη ότι βρίσκεται στο σωστό δρόμο για να γίνει μια πιο βιώσιμη επιχείρηση.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να διαβάσετε την έκθεση βιωσιμότητας της PUMA για το 2023:

https://about.puma.com/en/sustainability/reporting

Σημείωση:

  • Scope 1: Απευθείας εκπομπές από τις δραστηριότητες της PUMA, όπως η καύση καυσίμων στις εγκαταστάσεις της.
  • Scope 2: Έμμεσες εκπομπές από την κατανάλωση αγορασμένης ενέργειας, όπως ηλεκτρικής ενέργειας και θέρμανσης.
  • Scope 3: Έμμεσες εκπομπές από την εφοδιαστική αλυσίδα της PUMA, όπως οι εκπομπές από την παραγωγή και μεταφορά των προϊόντων της.

Comments are closed.