Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2023: Ποιο το συμπέρασμα για τις πράσινες επενδύσεις

Τα προηγούμενα 24ωρα δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις «πράσινες» επενδύσεις και στην υποστήριξη των τοπικών περιβαλλόντων που καλλιεργούν τον τουρισμό και τους φυσικούς πόρους.

Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2023 γιορτάστηκε παγκοσμίως την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, υπό το παγκόσμιο θέμα «Τουρισμός και Πράσινες Επενδύσεις»

Αυτή η παγκόσμια εκδήλωση ελπίζει να ενώσει τον κόσμο στη βελτίωση των μεθοδολογιών και των οικονομιών που έχουν άμεση σχέση με τον τουρισμό.

UNWTO

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO) προσδιόρισε τις πράσινες επενδύσεις ως μία από τις κύριες προτεραιότητες για την ανάκαμψη του τουρισμού, τη μελλοντική ανάπτυξη και την ανάπτυξη, ειδικά μετά την πανδημία, αναφέρει το Ιορδανικό Πρακτορείο Ειδήσεων -Petra.

Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις «πράσινες» επενδύσεις και στην υποστήριξη των τοπικών περιβαλλόντων που καλλιεργούν τον τουρισμό και τους φυσικούς πόρους. Ο οργανισμός ελπίζει ότι μέσω μιας πιο ενοποιημένης προσέγγισης του κόσμου τα κράτη θα βρούνε περισσότερες επενδυτικές στρατηγικές για την ενίσχυση του παγκόσμιου τουρισμού, των οικονομιών του τουρισμού μετά την πανδημία και του περιβάλλοντος.

Comments are closed.