Απορρίματα επιχειρήσεων: Γιατί η ανακύκλωση πρέπει να συνιστά προτεραιότητα

Η δημιουργία ενός καλά δομημένου σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων μπορεί να επηρεάσει τις προοπτικές μιας επιχείρησης σε πολλά επίπεδα.

Σύμφωνα με έρευνα από την KPMG διαπιστώθηκε ότι το 20% των υπαλλήλων γραφείου στο Ηνωμένο Βασίλειο θα αρνούνταν έναν ρόλο εάν οι περιβαλλοντικοί, κοινωνικοί και παράγοντες διακυβέρνησης (ESG) δε θεωρούνταν προτεραιότητα από την εταιρεία.

Ο Scott Hawthorne, Διευθύνων Σύμβουλος της Skips & Bins, ο οποίος προσφέρει ενοικίαση κάδου και 4-yard skip, τονίζει τη σημασία της κατάλληλης στρατηγικής διαχείρισης και ανακύκλωσης απορριμμάτων για τις επιχειρήσεις:

«Η στρατηγική για την επιχείρησή σας είναι ζωτικής σημασίας, ειδικά όταν συνειδητοποιήσετε πόσα εμπορικά και βιομηχανικά απόβλητα (C&I) δημιουργήθηκαν από το Ηνωμένο Βασίλειο το 2020 και τα οποία ήταν περίπου 40,4 εκατομμύρια τόνοι».

Απόβλητα επιχειρήσεων σε ηλεκτρολογικό υλικό

Οι επιχειρήσεις θα έχουν αναπόφευκτα υπολογιστικό υλικό που πρέπει να απορρίψουν, το οποίο προέρχεται από πράγματα όπως φορητοί υπολογιστές και τηλέφωνα που είτε θα είναι απαρχαιωμένα είτε απλά θα χαλάσουν με την πάροδο του χρόνου.

Αυτό συμβάλλει σε κάτι που αναφέρεται ευρέως ως «ηλεκτρονικά απόβλητα» και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραβάτες παγκοσμίως. Μια μελέτη από την Uswitch διαπίστωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι το δεύτερο πίσω από τη Νορβηγία στην ποσότητα ηλεκτρονικών αποβλήτων που παράγονται κατά κεφαλήν, με περίπου 23,9 κιλά το άτομο.

Αυτό οδήγησε την κυβέρνηση να εισαγάγει αυστηρούς νόμους για την απόρριψη Απορριμμάτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΗΕ), που θα μπορούσε να σας οδηγήσει σε δίωξη και πρόστιμο έως και 5.000 £ , εάν διαπιστωθεί ότι απορρίπτει κανείς ακατάλληλα αντικείμενα. Εάν οδηγηθεί στο Crown Court, αυτό το πρόστιμο θα μπορούσε να είναι απεριόριστο.

Αυτό καθιστά όλο και πιο σημαντική την εφαρμογή ενός σχεδίου ηλεκτρονικών αποβλήτων που θα απευθύνεται στην απόρριψή τους.

Πλαστικά μιας χρήσεως

Από τη φιλοξενία μέχρι την υγειονομική περίθαλψη, τα πλαστικά μιας χρήσης όπως τα πιάτα, τα μαχαιροπίρουνα και οι δίσκοι έχουν γίνει ευρέως χρησιμοποιούμενα ως η φθηνότερη εναλλακτική λύση για την αγορά επαναχρησιμοποιήσιμων αντικειμένων. Αν και είναι ένα εξαιρετικό μέτρο εξοικονόμησης κόστους, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει λάβει την απόφαση ότι από την 1η Οκτωβρίου, τα πλαστικά μιας χρήσης θα απαγορεύεται να προμηθεύονται ή να πωλούνται από επιχειρήσεις σε όλο το ΗΒ.

Αν και η απαγόρευση στο σύνολό της μπορεί να φαίνεται δραστική με την πρώτη ματιά, οι εκτιμήσεις της κυβέρνησης δείχνουν ότι χρησιμοποιούνται 2,7 δισεκατομμύρια μαχαιροπίρουνα μιας χρήσης και 721 εκατομμύρια πιάτα μιας χρήσης ετησίως. Παρά αυτούς τους τεράστιους αριθμούς, μόνο το 10% αυτών των αντικειμένων ανακυκλώνεται.

Αυτό ανακοινώθηκε αρχικά τον Ιανουάριο, επομένως οι επιχειρήσεις θα έχουν αρκετό χρόνο για να προσαρμόσουν κατάλληλα τις στρατηγικές και τις διαδικασίες τους, όπως επενδύοντας σε επαναχρησιμοποιήσιμα μαχαιροπίρουνα ή μαχαιροπίρουνα μιας χρήσης κατασκευασμένα από πιο εύκολα ανακυκλώσιμο υλικό, όπως ξύλινα πιρούνια.

Απορρίμματα χαρτιού

Πολλές επιχειρήσεις θα χρησιμοποιούν χαρτί για φυσικά αντίγραφα τυπικών διαδικασιών, όπως χρονοδιαγράμματα, συμβόλαια και έντυπα και οι ίνες χαρτιού έχουν το πλεονέκτημα ότι μπορούν να ανακυκλωθούν σε ολοκαίνουργιο χαρτί έως και επτά φορές πριν το νέο προϊόν αρχίσει να αδυνατίζει.

Ωστόσο, ένα πράγμα που πρέπει να σκεφτεί κανείς όταν πρόκειται για επιχειρηματικά απόβλητα είναι το χαρτί που ανακυκλώνεται. Το χαρτί εξακολουθεί να αντιστοιχεί περίπου στο 20% των απορριμμάτων κάθε χρόνο. Αυτό καθιστά ακόμη πιο σημαντικό να τηρούνται οι διαδικασίες ανακύκλωσης της επιχείρησής για να βεβαιωθεί ο επιχειρηματίας ότι οποιοδήποτε χαρτί που χρησιμοποιείται ανακυκλώνεται για να περιοριστεί η ποσότητα που σπαταλάται.

Comments are closed.