Η Castrol αποκαλύπτει σειρά προϊόντων με έως και 20% λιγότερο πλαστικό

Στην Ευρώπη, οι νέες συσκευασίες αναμένεται να εξοικονομούν περίπου 1.000 τόνους πλαστικού ετησίως σε σύγκριση με τα προηγούμενα σχέδια των μικρών συσκευασιών και συγκεντρωτικά σε ολόκληρη τη σειρά συσκευασιών.

Η Castrol αποκάλυψε νέα σχέδια για τη σειρά συσκευασιών συμπλήρωσης με λιπαντικό στην Ευρώπη, τα οποία χρησιμοποιούν έως και 20% λιγότερο πλαστικό σε ορισμένες συσκευασίες. Οι συσκευασίες νέου σχεδιασμού θα είναι διαθέσιμες σε μεγέθη του μισού λίτρου, του ενός λίτρου, των τεσσάρων λίτρων και των πέντε λίτρων σε όλα τα συνεργεία αυτοκινήτων και τους εμπόρους από τον Σεπτέμβριο του 2023. Διαθέτουν το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι είναι πιο συμπαγείς στο ράφι και ευκολότερες στη μεταφορά σε σύγκριση με τις προηγούμενες συσκευασίες.

Η εισαγωγή των συσκευασιών νέου σχεδιασμού αποτελεί μέρος της στρατηγικής βιωσιμότητας PATH360 της Castrol που θέτει στόχους ώστε να βοηθήσει στον περιορισμό των αποβλήτων, στη μείωση του άνθρακα και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Η νέα συσκευασία των πέντε λίτρων της εταιρείας στην Ευρώπη χρησιμοποιεί 20% λιγότερο πλαστικό σε σύγκριση με την προηγούμενη συσκευασία των πέντε λίτρων, ένα από τα προϊόντα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στη σειρά της Castrol.

Από το 2019, οι νέες συσκευασίες εισήχθησαν σε αρκετές από τις διεθνείς αγορές της Castrol, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας και της Ινδίας, επιτρέποντας στην εταιρεία να χρησιμοποιεί 4.000 τόνους λιγότερο πλαστικό σε σύγκριση με τα προηγούμενα σχέδια των μικρών συσκευασιών. Στην Ευρώπη, οι νέες συσκευασίες αναμένεται να εξοικονομούν περίπου 1.000 τόνους πλαστικού ετησίως σε σύγκριση με τα προηγούμενα σχέδια των μικρών συσκευασιών και συγκεντρωτικά σε ολόκληρη τη σειρά συσκευασιών.

Για τη συσκευασία των πέντε λίτρων, οι αιχμηρές γωνίες της συσκευασίας έχουν μετατραπεί σε έξυπνες ράχες σχεδιασμένες για επιπλέον αντοχή και ελαστικότητα, ενώ τα συνολικά σχήματα των συσκευασιών έχουν επίσης βελτιστοποιηθεί ώστε να μπορούν να χωρούν περισσότερες συσκευασίες σε παλέτες και ράφια. Αυτή η εστίαση στη βελτιστοποίηση του χώρου, συμπεριλαμβανομένης της επανατοποθέτησης της λαβής στη γωνία, σημαίνει ότι 28% περισσότερα χαρτοκιβώτια που περιέχουν συσκευασίες των τεσσάρων λίτρων μπορούν πλέον να χωρέσουν σε μία μόνο παλέτα. Ομοίως, 36 χαρτοκιβώτια που περιέχουν συσκευασίες των πέντε λίτρων μπορούν πλέον να χωρέσουν σε μία μόνο παλέτα, σε σύγκριση με 28 χαρτοκιβώτια στο παρελθόν.

Μια σειρά χαρακτηριστικών, συμπεριλαμβανομένου ενός καπακιού ασφαλείας με ανάγλυφο λογότυπο της Castrol και ένα θερμικό παρέμβυσμα, έχουν προστεθεί για την προστασία της ακεραιότητας των προϊόντων και την παροχή πρόσθετης διαβεβαίωσης στους πελάτες ότι οι συσκευασίες περιέχουν γνήσια λιπαντικά και υγρά της Castrol.

Shailendra Gupte, Marketing Director EMEA, στην Castrol, είπε: «Καθώς ο τομέας της κινητικότητας και ο ευρύτερος κλάδος μεταβαίνουν προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον, οι πελάτες θέλουν περισσότερες επιλογές και ολοένα και πιο βιώσιμες λύσεις. Η νέα συσκευασία πηγαίνει χέρι-χέρι με αυτή την τάση και τη νέα ταυτότητα της επωνυμίας μας. Μαζί, σηματοδοτούν τη δέσμευση της Castrol να επενδύει στο μέλλον και να δημιουργεί νέες ευκαιρίες για ανάπτυξη και επιτυχία, καλύπτοντας παράλληλα τις μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών μας.»

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ανανεωμένη επωνυμία της Castrol, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: www.castrol.com/forward.

Comments are closed.