Σε τελική ευθεία η σύσταση του Δικτύου CLIMATTICA, για την κλιματική αλλαγή

Στην τελική του φάση μπαίνει η δημιουργία του Δικτύου CLIMATTICA με την τεχνική υποστήριξη του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Νέα Μητροπολιτική Αττική».

Ολοκληρώθηκε η πρώτη συνέλευση του πρώτου Πανελλαδικού Δικτύου Περιφερειών και Δήμων για την κλιματική Αλλαγή-CLIMATTICA, το οποίο θα έχει ως Πρόεδρο τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη. Η συνέλευση του νεοσυσταθέντος αυτού Δικτύου ανέδειξε και το ιδρυτικό 13μελές Διοικητικό Συμβούλιο. Ο Γιώργος Πατούλης τόνισε σχετικά: «Με τη σύσταση του Ιδρυτικού Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει δυναμικά το πρώτο Πανελλαδικό Δίκτυο Περιφερειών και Δήμων για την κλιματική Αλλαγή-CLIMATTICA»

Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του ομότιμου καθηγητή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γενικού Γραμματέα της Ακαδημίας Αθηνών και εθνικού εκπροσώπου για θέματα Κλιματικής Αλλαγής, Δρ. Χρήστου Ζερεφού. Κατά τις αρχαιρεσίες, Αντιπρόεδρος αναδείχθηκε ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, Γενικός Γραμματέας, ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης και Ταμίας,ο Περιφερειάρχης Κρήτης,Σταύρος Αρναουτάκης.

Αξίζει να σημειωθεί πως το δίκτυο αποτέλεσε πρωτοβουλία του Γ. Πατούλη, ενώ σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό «Νέα Μητροπολιτική Αττική» στο πλαίσιο του πεδίου δράσης του για το Περιβάλλον και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Με αφορμή τη σχετική εξέλιξη ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης δήλωσε: «Το CLIMATTICA, αποτελεί το πρώτο ηχηρό βήμα ενωτικής κίνησης της τοπικής αυτοδιοίκησης σε δράσεις κοινής αντιμετώπισης απέναντι στην κλιματική αλλαγή. Είναι ένα πολύ-συμμετοχικό Δίκτυο περιφερειών και δήμων, μια διαδραστική πλατφόρμα ενημέρωσης, ανταλλαγής πληροφοριών, δεδομένων, γνώσεων και καλών πρακτικών, που θα λειτουργεί ως αξιόπιστη διεπαφή τόσο μεταξύ των μελών του περιβαλλοντικά ευαίσθητου χώρου των τοπικών κοινοτήτων, όσο και σε επίπεδο λήψης αποφάσεων».

Η δράση του Δικτύου διαρθρώνεται στους εξής τέσσερις πυλώνες:

  • Βιώσιμη Ανάπτυξη
  • Ενεργειακή μετάβαση
  • Ψηφιακός & Τεχνολογικός μετασχηματισμός- 4η βιομηχανική επανάσταση
  • Κυκλική Οικονομία και η Διαχείριση Αποβλήτων

Comments are closed.