Δήμος Βύρωνα: Παραδόθηκαν οχημάτων και εξοπλισμού συλλογής βιοαποβλήτων και ανακύκλωσης

Ο Δήμος έλαβε 4 απορριμματοφόρα συλλογής στερεών αποβλήτων και 925 καφέ κάδους.

Με την παράδοση 4 απορριμματοφόρων συλλογής στερεών αποβλήτων και 925 καφέ κάδων στο Δήμο Βύρωνα, συνεχίζεται το πρόγραμμα διανομής ειδικού εξοπλισμού συλλογής βιοαποβλήτων και κάδων ειδικής ανακύκλωσης από την Περιφέρεια, σε δήμους της Αττικής.

Τον εξοπλισμό παρέλαβε ο Δήμαρχος, Γρηγόρης Κατωπόδης και οι Αντιδημάρχοι, Κ. Αγγέλης, Μ. Καραγιάννης, Χ. Σπυρόπουλος, Δ. Κόκκαλης και Λ. Κλωνάρη, από τον Περιφερειάρχη, Γιώργο Πατούλη, τον οποίο συνόδευαν οι Αντιπεριφερειάρχες Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος (και πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ) Β. Κόκκαλης και Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος.

Ο Γ. Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο στη διαδικασία διανομής και την άριστη συνεργασία με τους δήμους ενώ εξήρε τον Δήμαρχο, Γρ. Κατωπόδη, για τη «μεγάλη ευαισθησία που επιδεικνύει στα περιβαλλοντικά ζητήματα και στα θέματα διαχείρισης στερεών αποβλήτων». Επισήμανε τα πολλαπλά οφέλη της νέας διαχείρισης σε περιβαλλοντικό και οικονομικό επίπεδο υπογραμμίζοντας, «ότι «κλειδί» στην επιτυχία της συνολικής προσπάθειας είναι η ανταπόκριση και η συμμετοχή των ίδιων των πολιτών.

Ο Γ. Κατωπόδης, με αφορμή την ενίσχυση του εξοπλισμού στον Τομέα Καθαριότητας του δήμου, χαρακτήρισε ιδιαίτερα σοβαρή την προσπάθεια που καταβάλλεται για την ανάπτυξη της ανακύκλωσης, τη βελτίωση της κομποστοποίησης και την φροντίδα προς το περιβάλλον. Κάλεσε τους συνδημότες να αξιοποιήσουν την κατάσταση και ταυτόχρονα να ωφεληθούν, από το λίπασμα -κομπόστ το οποίο θα χρησιμοποιούν για τα λουλούδια τους. Έκλεισε με την υπόσχεση «για μέγιστη ανταπόκριση του δήμου, των υπηρεσιών του και των δημοτών σε αυτή την προσπάθεια».

Comments are closed.