Lidl Ελλάς: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο μαραθώνιος καινοτομίας «Sustainability Hackathon»

Ομάδες και startups από όλη την Ελλάδα που σε 48 ώρες ανέπτυξαν τις εφαρμογές και τις προτάσεις τους και τις παρουσίασαν στην επιτροπή αξιολόγησης.

Το τριήμερο 15 – 17 Απριλίου 2022 πραγματοποιήθηκε, υβριδικά και με μεγάλη συμμετοχή, ο δεύτερος μαραθώνιος καινοτομίας.

Σκοπός του ήταν η ανάπτυξη λύσεων και εφαρμογών για τη βιωσιμότητα, την αειφορία και την επιχειρηματικότητα στο πλαίσιο της εθνικής καμπάνιας «Ελλάδα Χωρίς Πλαστικά Μίας Χρήσης», με την υποστήριξη της Lidl Ελλάς και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, την τεχνολογική και οργανωτική υποστήριξη της Crowdpolicy, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τo Sustainability Hackathon συγκέντρωσε το ενδιαφέρον ομάδων και startups από όλη την Ελλάδα που σε 48 ώρες ανέπτυξαν τις εφαρμογές και τις προτάσεις τους και την Κυριακή 17 Απριλίου τις παρουσίασαν στην επιτροπή αξιολόγησης.

Από τις συνολικά 30 ομάδες οι οποίες συμμετείχαν, 5 απέσπασαν χρηματικά βραβεία από το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, δωροεπιταγές από τη Lidl Ελλάς και εξασφάλισαν την είσοδό τους στο 5μηνο πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης Sustainability Innovation Lab.

Σημειώνεται ότι τον Νοέμβριο θα πραγματοποιηθεί ο τελικός, όπου μία ομάδα θα διακριθεί ως νικήτρια της διοργάνωσης, με ακόμα μεγαλύτερα βραβεία.

Οι 5 ομάδες που διακρίθηκαν είναι οι ακόλουθες:

Dataphoria: Analytics-as-a-Service υπηρεσίες σε εταιρείες και οργανισμούς ώστε να μετρήσουν, να επιταχύνουν και να αναδείξουν τη μετάβασή τους προς την αειφορία.

Rethinkers: Εφαρμογή με σύστημα επιβράβευσης που συμβάλλει στην οικολογική εκπαίδευση και τη χρήση eco-friendly προϊόντων από τους πολίτες.

Hagirls: SmartBin, ένας έξυπνος κάδος με στόχο να κάνει την ανακύκλωση παιχνίδι.

JBM: Water Manager SaaS, το οποίο επιλύει το πρόβλημα της αλόγιστης χρήσης νερού στα αστικά κέντρα.

Let’s Park: Crowdsourcing πλατφόρμα που διασυνδέει ομάδες πολιτών και Δήμους με το πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Κοινωνικής Ενεργοποίησης (ESG) εταιρειών.

Comments are closed.