Schneider Electric: Λανσάρει νέες λύσεις ηλιακής ενέργειας

Στην εμβληματική εκδήλωση Alliance for Renewable Energy στην Τανζανία, λανσαρίστηκαν οι δύο νέες λύσεις που παρέχουν καθαρή ενέργεια σε κοινότητες με περιορισμένη πρόσβαση σε ενέργεια.

Η Schneider Electric, ο ηγέτης στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης της ενέργειας και του αυτοματισμού, η οποία ανακηρύχθηκε ως η πιο βιώσιμη εταιρεία στον κόσμο από το Corporate Knights Global 100 Index για το 2021, ανακοίνωσε το λανσάρισμα δύο νέων λύσεων ηλιακής ενέργειας για κοινότητες που έχουν ελάχιστη έως καθόλου πρόσβαση στην ενέργεια.

Τα νέα ηλιακά προϊόντα έχουν σχεδιαστεί για να αντέχουν σε εκτεταμένη χρήση για ένα ευρύ φάσμα ενεργειακών αναγκών. Μάλιστα, επεκτείνουν και το χαρτοφυλάκιο προϊόντων και λύσεων της Schneider Electric, ενώ παράλληλα στοχεύουν να συμβάλουν στην επίτευξη του στόχου των Ηνωμένων Εθνών για καθολική πρόσβαση στην ενέργεια έως το 2030

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, 733 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως εξακολουθούν να μην έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρική ενέργεια, ενώ ο πληθυσμός της Αφρικής παραμένει εκείνος με την λιγότερη στον κόσμο: συνολικά, 568 εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρη την ήπειρο δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρικό ρεύμα.

«Σύμφωνα με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, η Schneider Electric δεσμεύεται να έχει θετικό αντίκτυπο σε πολλούς άμεσα ενδιαφερόμενους φορείς, ειδικά όσον αφορά την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και της κοινωνικής ανισότητας», δήλωσε η πρόεδρος της Schneider Electric, Carol Koech για την Ανατολική Αφρική. «Τα ενεργειακά αποδοτικά προϊόντα και οι λύσεις μας έχουν σχεδιαστεί για να βοηθούν τις κοινότητες που ζουν σε τοποθεσίες, όπου το δίκτυο είναι είτε αναξιόπιστο είτε ανύπαρκτο» συμπλήρωσε. 

Το λανσάρισμα του προϊόντος συνέπεσε με το Alliance for Rural Electricity (ARE) Energy Access Investment Forum 2022 στην πόλη Dar es Salaam της Τανζανίας, που πραγματοποιήθηκε 28 έως 30 Ιουνίου. Σε αυτό το φόρουμ, εκπρόσωποι του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, συμπεριλαμβανομένης της Schneider Electric, συναντώνται στο πλαίσιο της συνεχούς ενεργού υποστήριξης για την επίτευξη ενός βιώσιμου ενεργειακού μέλλοντος για όλους. 

Τα νέα προϊόντα της Schneider είναι πλέον διαθέσιμα στην παγκόσμια αγορά και σύντομα θα είναι διαθέσιμα και στην ελληνική αγορά.

Το Homaya Pro ενισχύει τις κοινότητες εκτός δικτύου με αξιόπιστη, προσιτή και πράσινη ηλεκτρική ενέργεια

Ο νέος ηλιακός-υβριδικός μετατροπέας Homaya Pro μετατρέπει την ηλεκτρική ενέργεια σε εναλλασσόμενο ρεύμα για χρήση σε αυτόνομα συστήματα ή σύνδεση με δίκτυο. Μπορεί να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες ενός νοικοκυριού ή μιας μικρής επιχείρησης, με λύσεις που κυμαίνονται από 3, 4 ή 6 κιλοβάτ. Παρέχει αξιόπιστη πρόσβαση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για σπίτια, πρατήρια καυσίμων, μικρά γραφεία, κέντρα υγειονομικής περίθαλψης, σχολεία και τηλεπικοινωνιακές υποδομές. 

Ο μετατροπέας Homaya Pro τροφοδοτείται από ηλιακή ενέργεια με ενσωματωμένο ελεγκτή για παρακολούθηση σημείου μέγιστης ισχύος (Maximum Power Point Tracking -MPPT). Είναι συμβατός με grid charging, υποστηρίζει μπαταρίες μολύβδου ή λιθίου, ενώ μπορούν να συνδεθούν παράλληλα έως και 6 μετατροπείς για συνδυασμένη ισχύ έως και 24 κιλοβάτ. Τα πρόσθετα εξαρτήματα περιλαμβάνουν εξωτερικό MPPT για την επέκταση ηλιακών πάνελ κατά ένα ή τρία κιλοβάτ και για την αύξηση backup χωρητικότητας, ενώ το WiFi dongle επιτρέπει την τοπική παρακολούθηση του Διαδικτύου χωρίς την χρήση mobile εφαρμογής.

Mobiya Original, λάμπα LED με φωτοβολταϊκό πάνελ φόρτισης  για φωτισμό και φόρτιση κινητής τηλεφωνίας

Η πιο πρόσφατη λάμπα, Mobiya Original, παρέχει στους χρήστες ασφαλή, αξιόπιστη και καθαρή ενέργεια για φωτισμό και ανάγκες φόρτισης USB. Βασισμένη στην ισχυρή και αδιάβροχη λάμπα Mobiya Original, αυτή η αναβαθμισμένη έκδοση ενσωματώνει νέα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά και βελτιώσεις που το καθιστούν ευκολότερο στο χειρισμό και τη χρήση.

Κατασκευασμένη από ανακυκλώσιμα υλικά, αυτή η τελευταία έκδοση παράγει φως της τάξεως των 280 lumens και περιλαμβάνει ρυθμίσεις για εξοικονόμηση ενέργειας και παρατεταμένη απόδοση φωτισμού με την πάροδο του χρόνου.

«Το λανσάρισμα των νέων λύσεων αποδεικνύει τη δέσμευση της Schneider Electric να διασφαλίσει ότι 100 εκατομμύρια άνθρωποι θα έχουν πρόσβαση στην πράσινη ενέργεια έως το 2030», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Schneider Electric για την Πρόσβαση στην Ενεργειακή Επιχειρηματική Ανάπτυξη στη Μέση Ανατολή και την Αφρική, Olivier Jacquet.«Το Homaya Pro δεν είναι μόνο εύκολο στη χρήση και την εγκατάσταση, αλλά και προσιτό για άτομα που ζουν σε απομακρυσμένα μέρη της Αφρικής και της Ασίας», συμπλήρωσε

Από την έναρξη του προγράμματος Access to Energy το 2009, η Schneider Electric αναπτύσσει και εμπορεύεται ασφαλείς, προσιτές και αξιόπιστες τεχνολογικές λύσεις για την αξιοποίηση περισσότερης ανανεώσιμης ενέργειας, τη βελτίωση της ζωής και των μέσων διαβίωσης των ανθρώπων που συχνά βρίσκονται σε απομακρυσμένα μέρη, αλλά και την υποστήριξη των αυξανόμενων ενεργειακών αναγκών των αναπτυσσόμενων χωρών. 

 

Comments are closed.