Energy Transition Europe 2023: Το μεγαλύτερο event για την ενεργειακή μετάβαση θα είναι στο Λονδίνο

Θα συζητηθούν οι προοπτικές της πράσινης μετάβασης σε επίπεδο μικρο-οικονομικό αλλά και μακρο-οικονομικό, καθώς και πώς αυτή η μεταπήδηση θα ευνοήσει οικονομικά όλους τους μεγάλους και μικρούς επιχειρηματίες.

Στο event «Energy Transition Europe 2023» (13 – 14 Νοεμβρίου, Λονδίνο) κορυφαίοι ενεργειακοί, οικονομικοί και κυβερνητικοί ηγέτες της ηπείρου ενώνονται για να θέσουν τα θεμέλια ενός καθαρού από εκπομπές μέλλοντος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του greenbusinessjournal, θα γίνει αναλυτική περιγραφή του τρόπου που οι ενδιαφερόμενοι θα ανακατασκευάσουν τα επιχειρηματικά τους μοντέλα και θα καταφέρουν να έχουν κέρδη και γενικότερη οικονομική ανάπτυξη μέσω της βελτίωσης της τεχνολογίας που χρησιμοποιούν, της διατομεακής συνεργασίας, του συγχρονισμού της εφοδιαστικής αλυσίδας και της ταχείας απαλλαγής από τον άνθρακα.

Μεταξύ των επιβεβαιωμένων ομιλητών είναι η Διευθύνουσα Σύμβουλος της EDF Energy Simone Rossi, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Octopus Energy Greg Jackson, η bp Senior Vice President, Europe and Head of Country Louise Kingham, η Γενική Διευθύντρια του Τμήματος Ενέργειας και του Υπουργείου Οικονομικών Υποθέσεων και Απασχόλησης της Φινλανδίας, Riku Huttunen.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν επίσης οι: Repsol EMD Energy Transition, Technology, Institutional Affairs, & Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Luis Cabra, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Petrom Christina Verchere, ο Διευθύνων Σύμβουλος της BNP Paribas Asset Management, Sandro Pierri, μαζί με την Ørsted, Αντιπρόεδρο και Επικεφαλής New Markets, Alana Kühne καθώς και πολλοί άλλοι.

«Η ανάγκη για πρόοδο είναι συνεχώς πιεστική, καθώς μπορούμε να δούμε τις επιπτώσεις της καθυστέρησης σε ολόκληρη την ήπειρο μπροστά στα μάτια μας. Ανυπομονούμε να δούμε την πραγματική πρόοδο που μπορεί να κάνει ο κλάδος», δήλωσε η Katie Silver, Διευθύντρια Έργου και Επικεφαλής Energy Transition Europe στο Reuters Events.

Περισσότεροι από 60 executive ομιλητές θα είναι παρόντες στην εκδήλωση, με ένα εξαιρετικά εντυπωσιακό line-up από όλη την ήπειρο και τον κλάδο. Το φυλλάδιο για τις δύο ημέρες μάθησης και δικτύωσης είναι διαθέσιμο για λήψη τώρα. Τα βασικά θέματα της εκδήλωσης θα επικεντρωθούν στα εξής:

Κινητοποίηση πράσινων επενδύσεων

Σε μακρο-οικονομικό επίπεδο ανάλυσης, η ενεργειακή μετάβαση ενισχύει την εκθετική πράσινη ανάπτυξη. Το να μένει κάποιος πίσω δεν είναι επιλογή. Είναι σημαντικό ο σημερινός επιχειρηματίας να δείχνει ηγετικό κύρος με καθαρές μηδενικές επιχειρηματικές ευκαιρίες, δημιουργώντας βιώσιμες οδούς για επενδύσεις και να επιταχύνοντας τα κέρδη από την αβεβαιότητα της αγοράς.

Συνεργατική ηγεσία και διακυβέρνηση

Στο event θα γίνει ανάλυση επίσης ως προς το πώς η διακυβέρνηση και η συνεργασία στην Ευρώπη μπορούν να οδηγήσουν σε μια νέα εποχή απεξάρτησης από τον άνθρακα. Γινόμαστε μάρτυρες της γέννησης μιας επαναπροσδιορισμένης ευρωπαϊκής μετάβασης; Σημαντικό κρίνεται να γίνει κατανοητός ο τρόπος που οι εταιρείες του ιδιωτικού τομέα μπορούν να συνεργαστούν με τους ηγέτες του δημόσιου τομέα εντός και εκτός της περιοχής τους.

Ενεργειακή ασφάλεια και καθαρός εφοδιασμός

Το ρωσικό εμπάργκο φυσικού αερίου, οι συνέπειες της I.R.A. και οι συνεχιζόμενες γεωπολιτικές αναταράξεις έχουν επιταχύνει τη μεταβατική αλλαγή παραδείγματος. Πώς μπορούν οι εταιρείες να προσφέρουν πραγματική απόδοση επένδυσης για ένα μέλλον θετικό για το κλίμα; Πώς μπορεί να επιταχυνθεί η πρόοδος στους καθαρούς μηδενικούς στόχους και να εξασφαλιστούν επενδύσεις σε έργα χαμηλών εκπομπών άνθρακα;

Διαθεματικότητα & ηλεκτρισμός

Στην καρδιά της ευρωπαϊκής μετάβασης βρίσκεται μια θεμελιώδης μετατόπιση από τον άνθρακα στα ηλεκτρόνια. Θα συζητηθούν ζητήματα αιχμής για τα αιολικά, ηλιακά, έργα, αλλά και έργα  αποθήκευσης ενέργειας για την επόμενη γενιά.

Διαχείριση άνθρακα

Οι ευρωπαίοι ενδιαφερόμενοι πρέπει να διαχειρίζονται και να μετριάζουν υπεύθυνα τον άνθρακα που απομένει στο ενεργειακό μας σύστημα. Είναι σημαντικό οι υποδομές να προσαρμοστούν στην ενεργειακή μετάβαση για ένα πιο ευοίωνο μέλλον, με χαμηλότερες εκπομπές άνθρακα.

Εκδηλώσεις του Reuters: Energy Transition Europe 2023 

Θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις παγκόσμιας κλάσης, πάνελ, συνεντεύξεις και εργαστήρια, καθώς και μια ποικιλία ευκαιριών διαδραστικής δικτύωσης, όπως δείπνα VIP και εκτεταμένη παρουσία στα μέσα ενημέρωσης.

Παρόντες στην προσωπική εκδήλωση θα είναι μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα από όλο το ευρωπαϊκό ενεργειακό οικοσύστημα, συμπεριλαμβανομένων των:

  • bp,
  • Shell,
  • Eni,
  • E.ON,
  • TotalEnergies,
  • RWE,
  • Equinor,
  • European Investment Bank,
  • HSBC,
  • Anglo American,
  • Goldman Sachs,
  • Iberdrola,
  • Enagas και πολλά άλλα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση αλλά και για εκ νέου επικοινωνία πατήστε εδώ.

Comments are closed.