ALUMIL: Νέα θετική εξέλιξη με πρόσβαση σε χρηματοδοτικές πηγές ανάπτυξης

Η ALUMIL αντιμετώπισε προκλήσεις στο παρελθόν αλλά τώρα έχει πρόσβαση σε νέες χρηματοδοτικές πηγές που θα ενισχύσουν την ανάπτυξή της.

Προέκυψε μια εξαιρετικά θετική ανάπτυξη για την εταιρεία ALUMIL, η οποία θα επιτρέψει σε αυτή να έχει πρόσβαση σε σημαντικές πηγές χρηματοδότησης.

Τι εξασφαλίζεται ως προοπτική;

Αυτή η εξέλιξη αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας. Πριν τέσσερα χρόνια, η ALUMIL είχε προχωρήσει σε αναδιάρθρωση των δανειακών της υποχρεώσεων, μια κίνηση που αποδείχθηκε απαραίτητη για την ασφάλεια και την ανάπτυξή της, παρά τις δύσκολες συνθήκες στην ελληνική οικονομία και τον επιχειρηματικό τομέα.

Από τότε, η ALUMIL συνέχισε να εξυπηρετεί τα δάνειά της με απόλυτη συνέπεια και έχει καταγράψει δυναμική ανάπτυξη, χρησιμοποιώντας τους ίδιους πόρους για μεγάλες επενδύσεις. Ωστόσο, η εκχώρηση τμήματος των ομολογιών σε διαχειριστές δανείων δημιούργησε μια πρόκληση για την εταιρεία, καθώς χρειάστηκε να εξασφαλίσει τη συγκατάθεση όλων των διαχειριστών των δανείων προκειμένου να έχει πρόσβαση σε χρηματοδοτικές πηγές, όπως ευρωπαϊκά προγράμματα ή τραπεζικό δανεισμό.

Επίλυση προβλημάτων και προσβασιμότητα σε νέους πόρους

Αυτό το πρόβλημα έχει επιλυθεί επιτυχώς, καθώς ένα μεγάλο μέρος των ομολογιών, ειδικά αυτές που διαχειριζόταν η doValue, πωλήθηκαν στην Παγκρήτια Τράπεζα, με την οποία η ALUMIL εγκαινιάζει μια εγκάρδια και αμοιβαία επωφελή συνεργασία.

Αυτή η εξέλιξη διευκολύνει την πρόσβαση της ALUMIL σε νέες χρηματοδοτικές πηγές με εξαιρετικούς όρους, επιτρέποντας την υλοποίηση ακόμα περισσότερων επενδύσεων για αναπτυξιακούς σκοπούς. Αυτό αποτελεί επίσης ένα σημάδι εμπιστοσύνης στην εταιρεία και τις θετικές της προοπτικές. Ήδη, η ALUMIL υλοποιεί ένα μεγάλο πλάνο επενδύσεων άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ σε διάφορους τομείς, όπως η έρευνα, η τεχνολογία, η επέκταση της δυναμικότητάς της, η αυτοματοποίηση και η ενεργειακή αναβάθμιση των παραγωγικών μονάδων της.

Comments are closed.