Η BYD ξεπέρασε σε πωλήσεις την TESLA

Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία BYD Co., ξεπέρασε την Tesla Inc. ως η κορυφαία παγκόσμια πωλήτρια αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων στο τελευταίο τρίμηνο του 2023.

Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία BYD Co., ξεπέρασε την Tesla Inc. ως η κορυφαία παγκόσμια πωλήτρια αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων στο τελευταίο τρίμηνο του 2023.

Για την ακρίβεια το τελευταίο τρίμηνο του 2023 η BYD πέτυχε ρεκόρ πωλήσεων με 526.400 οχήματα αμιγώς ηλεκτρικά έναντι τις TESLA όπου διέθεσε 484.500 οχήματα.
Αυτό σηματοδοτεί μια σημαντική στιγμή για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων και υπογραμμίζει την αυξανόμενη επιρροή της Κίνας στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.
Σε μια βιομηχανία όπου γνωστοί όμιλοι όπως η Toyota Motor Corp., η Volkswagen AG και η General Motors Co. κυριαρχούν εδώ και πολύ καιρό, κινεζικοί κατασκευαστές όπως η BYD και η SAIC Motor Corp. κερδίζουν σημαντικό έδαφος.

Τις τελευταίες δεκαετίες, η Κίνα έχει ξεπεράσει τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Νότια Κορέα και τη Γερμανία ως σημαντικός ανταγωνιστής της Ιαπωνίας για την πρώτη θέση στις εξαγωγές επιβατικών αυτοκινήτων παγκοσμίως.
Από τα 3,6 εκατομμύρια οχήματα που αποστέλλονταν από την ηπειρωτική Κίνα μέχρι τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους, 1,3 εκατομμύρια ήταν ηλεκτρικά.

Δεν είναι πλέον θέμα μεγέθους των αυτοκινητοβιομηχανιών, αλλά της ταχύτητας με την οποία μπορούν να καινοτομήσουν και να επανεξετάσουν.
Η BYD άρχισε να προετοιμάζεται πολύ νωρίτερα για να μπορέσει να το κάνει αυτό πιο γρήγορα από ό,τι πίστευαν οι περισσότεροι, και τώρα οι ανταγωνιστές της πρέπει να τρέξουν για να την φτάσουν.

Η BYD προσφέρει αρκετά υψηλότερα σε αριθμό μοντέλα που είναι σημαντικά πιο προσιτά από το φτηνότερο sedan Model 3 της Tesla στην Κίνα.

Η BYD ολοκλήρωσε το 2023 με όγκο πωλήσεων ρεκόρ, που ξεπερνά τον στόχο των 3 εκατομμυρίων ετήσιων πωλήσεων και γίνεται ο παγκόσμιος πρωταθλητής πωλήσεων νέων ενεργειακών οχημάτων (NEV), για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.
Φέτος, η BYD περιλαμβάνεται για πρώτη φορά μεταξύ των 10 κορυφαίων πωλήσεων αυτοκινήτων παγκοσμίως. Στην κινεζική αγορά, η BYD διατήρησε τη θέση της ως η μάρκα και κατασκευαστής αυτοκινήτων με τις περισσότερες πωλήσεις.

Ο Δεκέμβριος σημείωσε πωλήσεις 341.043 μονάδων, σημειώνοντας αύξηση 45%, με αποκορύφωμα συνολικά 3.024.417 πωλήσεις οχημάτων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, μια σημαντική αύξηση 61,9% από το προηγούμενο έτος.

Το 2023, η παρουσία της BYD στη διεθνή αγορά αυξήθηκε εντυπωσιακά, με τις εξαγωγές να αυξάνονται κατά 334,2% στις 242.765 μονάδες και την εμβέλειά της σε περισσότερες από 70 χώρες σε έξι ηπείρους. Με την τεχνολογική ικανότητα και τη δέσμευση της BYD να παρέχει στους παγκόσμιους καταναλωτές πιο φιλικές προς το περιβάλλον και αποτελεσματικές λύσεις μετακίνησης, σε συνδυασμό με την υποστήριξη από κορυφαίους συνεργάτες παγκοσμίως, η τεχνολογία και τα προϊόντα της BYD έχουν ευνοηθεί από πολλούς παγκόσμιους καταναλωτές και έχουν λάβει πολλές αναγνωρίσεις προϊόντων.

Comments are closed.