Βράβευση του Ευάγγελου Μυτιληναίου από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MYTILINEOS, Ευ. Μυτιληναίος βραβεύθηκε από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Μυτιληναίος στάθηκε ιδιαίτερα στον μετασχηματισμό της εταιρείας, τονίζοντας πως η «επαν-εφεύρεση» είναι ποιοτικό χαρακτηριστικό και συστατικό επιτυχίας. «Από μία οικογενειακή επιχείρηση, σήμερα, η MYTILINEOS είναι μια σύγχρονη πολυεθνική εταιρεία, με παρουσία σε 40 χώρες και πέντε ηπείρους και με 5.500 περίπου εργαζόμενους. Έχουμε δημιουργήσει ένα μοντέλο συνεργειών εντός της εταιρείας, που συνδυάζει αρμονικά τη βιομηχανική του κληρονομιά, τις συμβατικές λειτουργίες της ενέργειας, τη σημαντική δραστηριότητα σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τη μεταλλουργία και τις καινοτόμες προσπάθειες στην τεχνητή νοημοσύνη.»

Μιλώντας στη συνέχεια για την συνεισφορά της MYTILINEOS στην εθνική οικονομία και ανάπτυξη, ο κ. Μυτιληναίος τόνισε ότι η εταιρεία σήμερα παράγει το 3% του ελληνικού ΑΕΠ, με στόχο το 2024 να φτάσει το 4% ενώ ήδη το 70% των πωλήσεών κατευθύνεται προς τις διεθνείς αγορές.

Αναφερόμενος στην ιδιότητα του Διευθύνοντος Συμβούλου, σχολίασε ότι δεν υπάρχει περιθώριο για εφησυχασμό: «Ένας σύγχρονος CEO δεν πρέπει να επαναπαύεται, πρέπει να είναι συνέχεια στις επάλξεις για να μπορεί να ανταποκριθεί σε μια σειρά προκλήσεων όπως: γεωπολιτική αβεβαιότητα, συνεχώς αυξανόμενα ρυθμιστικά πλαίσια και κανονισμοί, υψηλός πληθωρισμός και επιτόκια, αυξανόμενος λαϊκισμός, αλλά και σε πιο σύνθετα προβλήματα όπως λ.χ. οι κυβερνοεπιθέσεις.

Τέλος, έκανε μία μικρή ιστορική αναδρομή της MYTILINEOS, αναδεικνύοντας και την ιδιαίτερη σχέση της εταιρείας με την πόλη του Πειραιά: «Συνδέομαι συναισθηματικά με τον Πειραιά, καθώς όπως ίσως κάποιοι γνωρίζετε, από εδώ ξεκίνησε ο παππούς μου, Ευάγγελος Μυτιληναίος, την βιοτεχνία του», σημείωσε.

Επίτιμο μέλος του Βιομηχανικού και Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιώς αναγορεύθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, ενώ βραβεύθηκαν επίσης οι  Χάρης Βαφειάς,  Δημήτρης Κούστας, αλλά και ο Οργανισμός Enterprise Greece.

Comments are closed.