Η BYD επενδύει 701,8 εκατ. δολαρίων για έξυπνα αυτοκίνητα με τεχνητή νοημοσύνη

Η BYD η οποία ξεπέρασε την Tesla σε πωλήσεις EV κατά το τέταρτο τρίμηνο πουλώντας περισσότερα οχήματα με μπαταρίες από τον αμερικανικό ανταγωνιστή της δήλωσε ότι σχεδιάζει να επενδύσει 701,8 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή των πρώτων επαγγελματικών χώρων δοκιμαστικής οδήγησης παντός εδάφους στον κόσμο σε πόλη της Κίνας.

Η κινεζική BYD εγκαινίασε την Τρίτη το σύστημα έξυπνων αυτοκινήτων με τεχνητή νοημοσύνη. Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο θέλει να ξεπεράσει στην κούρσα του ανταγωνισμού τους αντιπάλους του σε προηγμένες τεχνολογίες όπως η αυτοματοποιημένη στάθμευση.

Η BYD η οποία ξεπέρασε την Tesla σε πωλήσεις EV κατά το τέταρτο τρίμηνο πουλώντας περισσότερα οχήματα με μπαταρίες από τον αμερικανικό ανταγωνιστή της δήλωσε ότι σχεδιάζει να επενδύσει  701,8 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή των πρώτων επαγγελματικών χώρων δοκιμαστικής οδήγησης παντός εδάφους στον κόσμο σε πόλη της Κίνας.

Η BYD έλαβε άδεια δοκιμών υπό όρους για αυτόνομη οδήγηση L3 σε δρόμους υψηλής ταχύτητα στη Σενζέν τον Ιούλιο του περασμένου έτους καθιστώντας την την πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που έλαβε τέτοια άδεια στην Κίνα σύμφωνα με ανάρτηση της εταιρείας στο Weibo. Η αυτόνομη οδήγηση L3 αναφέρεται στην υπό όρους αυτoματοποιημένη οδήγηση όπου ένας άνθρωπος πρέπει να είναι έτοιμος να αναλάβει τον έλεγχο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Οι μετοχές του κινεζικού γίγαντα που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο Shenzhen υποχώρησαν περισσότερο από 2% την Τετάρτη σε μία ευρύτερη πτώση στο χρηματιστήριο της Κίνας. ο πόλεμος τιμών και ο εντεινόμενες ανταγωνισμός στην κινεζική αγορά EV έχουν συμπιέσει την κερδοφορία των κατασκευαστών EV της Κίνας συμπεριλαμβανομένων των BYD, Nio, Xpeng και Li Auto.

Η Xpeng, η Nio η Huawei και η Zeekr αποκάλυψαν πρόσφατα νέα μοντέλα EV καθώς προσπαθούν να αποκτήσουν πλεονέκτημα στην ολοένα και πιο ανταγωνιστική αγορά EV της Κίνας η οποία έχει δεΙ την κινεζική εταιρεία Xiaomi να αποκαλύπτει επίσης ένα μοντέλο EV.

Comments are closed.