Η NASA επενδύει στην τεχνολογία μικρών επιχειρήσεων για την προώθηση εναλλακτικών καυσίμων

Μετά την παρουσίαση των ιδεών τους κατά τη διάρκεια της Φάσης Ι και την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων, η NASA ανακοίνωσε ότι 21 μικρές επιχειρήσεις θα λάβουν βραβεία στη Φάση ΙΙ αξίας έως και 850.000 δολαρίων η καθεμία. Τα κεφάλαια θα διατεθούν για την ανάπτυξη, την παρουσίαση και την παροχή καινοτόμων τεχνολογιών τους επόμενους 24 μήνες, φέρνοντάς τους ένα βήμα πιο κοντά στην συμμετοχή σε μια αποστολή της NASA ή την εμπορευματοποίηση στην αγορά.

Η NASA μέσω του προγράμματος Small Business Technology Transfer (STTR), υποστηρίζει τις μικρές επιχειρήσεις και τους συνεργάτες των ερευνητικών ιδρυμάτων κατά τη διάρκεια της έρευνας και ανάπτυξης σε πρώιμο στάδιο σε μια σειρά τεχνολογιών προς όφελος όλων.

Μετά την παρουσίαση των ιδεών τους κατά τη διάρκεια της Φάσης Ι και την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων, η NASA ανακοίνωσε ότι 21 μικρές επιχειρήσεις θα λάβουν βραβεία στη Φάση ΙΙ αξίας έως και 850.000 δολαρίων η καθεμία. Τα κεφάλαια θα διατεθούν για την ανάπτυξη, την παρουσίαση και την παροχή καινοτόμων τεχνολογιών τους επόμενους 24 μήνες, φέρνοντάς τους ένα βήμα πιο κοντά στην συμμετοχή σε μια αποστολή της NASA ή την εμπορευματοποίηση στην αγορά.

Κάθε μικρή επιχείρηση θα συνεργαστεί με ένα ερευνητικό ίδρυμα όπως ένα πανεπιστήμιο ή ένα ομοσπονδιακά χρηματοδοτούμενο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης για το έργο τους.

Μία από τις εταιρείες που βραβεύτηκαν είναι η SSS Optical Technologies, LLC, μια μικρή επιχείρηση στο Χάντσβιλ της Αλαμπάμα που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Oakwood. Μαζί θα χρησιμοποιήσουν το βραβείο της Φάσης ΙΙ για να αναπτύξουν μια καινοτόμο προστατευτική επίστρωση που απορροφά την επιβλαβή υπεριώδη ακτινοβολία και τη μετατρέπει σε ενέργεια για την τροφοδοσία ηλιακών κυψελών. Η ομάδα προετοιμάστηκε για το ταξίδι της συμμετέχοντας στο M-STTR – τώρα το MUREP Partnership Learning Award Notification (MPLAN) – μια πρωτοβουλία που συνδέει τα MSI με τη NASA για να μεγιστοποιήσει τις δυνατότητες για μακροπρόθεσμες συνεργασίες και να ενισχύσει τις μελλοντικές ευκαιρίες χρηματοδότησης. Βασιζόμενοι σε αυτή την επιτυχία, κέρδισαν ένα βραβείο STTR Φάσης Ι, κατά τη διάρκεια του οποίου επέδειξαν αύξηση 5% στην απόδοση, μειώνοντας παράλληλα τη ζημιά από την ακτινοβολία κατά 400%. Η ομάδα θα εστιάσει τώρα κατά την διάρκεια της Φάσης ΙΙ στη βελτιστοποίηση των συντελεστών επίστρωσης (σύνθεση, δομή και μέθοδος εφαρμογής) για καλύτερη απόδοση και λειτουργική διάρκεια ζωής.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο STARTUPPER .GR

Comments are closed.