Πρώτες πιλοτικές πτήσεις της Hellenic Seaplanes στην Αττική!

Η Hellenic Seaplanes, η εταιρεία που πέραν της δεκαετίας επαναφέρει τις υπηρεσίες μεταφοράς επιβατών με υδροπλάνα στην Ελλάδα, πραγματοποίησε τις πρώτες πιλοτικές πτήσεις της στην Αττική, το διήμερο 19 και 20 Ιανουαρίου.

Το αμφίβιο αεροσκάφος της εταιρείας με βάση το αεροδρόμιο Μεγάρων και προορισμό το αδειοδοτημένο υδάτινο πεδίο Λαυρίου, πραγματοποίησε δοκιμαστικές πτήσεις ενόψει της εκκίνησης των επίσημων ταξιδιών την Άνοιξη, σε Κέρκυρα, Παξούς, Αντίπαξους και Διαπόντια νησιά.

Το δρομολόγιο της πρώτης δοκιμαστικής πτήσης
Το υδροπλάνο με κυβερνήτη και συγκυβερνήτη τους έμπειρους Ιταλούς πιλότους της Hellenic Seaplanes στο τιμόνι τους, πραγματοποίησε δρομολόγιο με διάρκεια περίπου 18 λεπτά και αφού έφτασε στο λιμάνι Λαυρίου ακολούθησε περιηγητική πτήση πάνω από την Αθηναϊκή Ριβιέρα και το ναό του Ποσειδώνα.

Στη 2η πιλοτική πτήση (20/1) με το ίδιο δρομολόγιο από τη βάση (Αεροδρόμιο Μεγάρων) προς υδάτινο πεδίο Λαυρίου πέταξαν: Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Παππάς, η Υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χριστίνα Αλεξοπούλου, ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, και ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος.-Η διάρκεια καθαρής πτήσης ήταν 18 λεπτά
Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αφού συνεχάρη τη διοίκηση της εταιρείας, καθώς μετά από αγώνα και προσπάθειες ετών κατάφερε να έρθει το πρώτο υδροπλάνο στην Ελλάδα, τόνισε τα εξής: «Ένα όνειρο γίνεται σήμερα πραγματικότητα. Είχαμε μια υπέροχη πτήση με το υδροπλάνο της Hellenic Seaplanes και είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την όλη διαδικασία. Θέλουμε να προχωρήσουμε άμεσα στον συντονισμό, μαζί με τις ενέργειες και των συναρμόδιων Υπουργείων, έτσι ώστε να μεταβούμε γρήγορα στη δημιουργία υδάτινων πεδίων και υδατοδρομίων στα νησιά μας, για να δώσουμε πλέον την ευκαιρία σε περισσότερους επισκέπτες να έχουν τη δυνατότητα και την άνεση να τα επισκέπτονται, όχι μόνο για λόγους τουρισμού αλλά και για επιχειρηματικά θέματα, ακόμα και για λόγους υγείας. Τα υδροπλάνα μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά προς αυτή την κατεύθυνση, ιδιαίτερα στα απομακρυσμένα νησιά μας όταν επικρατούν  δύσκολες καιρικές συνθήκες».

Κατά την προσθαλάσσωση του υδροπλάνου στο Λαύριο, ο CEO της Hellenic Seaplanes, κ. Νικόλας Χαραλάμπους δήλωσε:

«Η Hellenic Seaplanes φέρνει μια σημαντική επένδυση για την Ελλάδα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που πραγματοποιούμε τις πρώτες πιλοτικές πτήσεις μας, οι οποίες συνδυάζονται με τα 10 χρόνια από την ίδρυση της εταιρείας και έχουν συμβολικό χαρακτήρα για εμάς και την προσπάθειά μας να δούμε τα υδροπλάνα ξανά στους ελληνικούς αιθέρες. Η δοκιμαστική πτήση σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής για τις μεταφορές στην Ελλάδα δηλώνοντας ότι είμαστε έτοιμοι και για τις εμπορικές μας πτήσεις. Η ανάπτυξη του κλάδου των υδροπλάνων θα δείξει το δρόμο για γρήγορες, ασφαλείς πτήσεις στην Ελλάδα, προσφέροντας ταυτόχρονα μια μοναδική εμπειρία ταξιδιού στους επιβάτες της».

Τα επόμενα βήματα και η σημαντική παράμετρος για τα υδροπλάνα

Με την ολοκλήρωση των δοκιμαστικών πτήσεων, γίνεται το πρώτο καθοριστικό βήμα που θα φέρει τα υδροπλάνα ξανά στους αιθέρες, μέσω οργανωμένων και charter (ναυλωμένων) πτήσεων από το υδατοδρομίο της Κέρκυρας προς τους Παξούς και τα άλλα συνεργαζόμενα αεροδρόμια και υδατοδρόμια.

Μαζί με τις επιβατικές πτήσεις αερομεταφοράς θα ξεκινήσουν και οι περιηγητικές πτήσεις, με εναέρια περιήγηση πάνω από αξιοθέατα της Κέρκυρας, των Παξών, των Αντίπαξων και των Διαπόντιων νησιών (Οθωνοί), προσφέροντας νέες τουριστικές εμπειρίες στους επισκέπτες αλλά και πρακτικές λύσεις μεταφοράς σε ντόπιους ταξιδιώτες που θέλουν να μετακινηθούν στην καθημερινότητά τους.

Σημαντική παράμετρος για την εξέλιξη του πτητικού πλάνου της Hellenic Seaplanes είναι η εξασφάλιση του πιστοποιητικού AOC από την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας, που θα δώσει στην εταιρεία το εμπορικό δικαίωμα να βάλει σε εφαρμογή το χρονοδιάγραμμα για την εκκίνηση των πτήσεων, με πρώτο στόχο την Άνοιξη του 2024.

Comments are closed.