Feel Therapeutics: Εξασφαλίζει νέα χρηματοδότηση και νέα μέλη-κλειδιά

Με τη νέα χρηματοδότηση, η Feel Therapeutics θα βελτιστοποιήσει την προώθηση της ψηφιακής Ιατρικής Ακριβείας για την ψυχική υγεία.

Η Feel Therapeutics, εταιρεία ψηφιακής Ιατρικής Ακριβείας για την Ψυχική και Γνωσιακή Συμπεριφορική υγεία, ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Μισέλ Βουνάτσος, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Biogen, προσχώρησε ως Πρόεδρος του Advisory Board της εταιρείας. Επιπλέον, η Feel εξασφάλισε νέα χρηματοδότηση από τη Satori Neuro, τη Metavallon VC, καθώς και από υφιστάμενους επενδυτές, όπως η SOSV, η SeedtoB και άλλους, για να ενισχύσει τα σχέδια επέκτασής της.

Μαζί με τη νέα χρηματοδότηση, η Amy Kruse, Διευθύνουσα Σύμβουλος Επενδύσεων της Satori Neuro, ενός πρωτοποριακού Κεφαλαίου που επικεντρώνεται στην ψυχική υγεία, τη νευροτεχνολογία και την ανθρώπινη ευημερία, εντάχθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο. Οι νέοι επενδυτές προστίθενται στην υπάρχουσα ομάδα επενδυτών της Feel, η οποία περιλαμβάνει τις Felicis, SOSV, Anthemis, SeedtoB και άλλους, οι οποίοι συνεχίζουν να υποστηρίζουν την εταιρεία.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποδεχτούμε τον Μισέλ Βουνάτσο και την Amy Kruse στη Feel. Η αξιοσημείωτη εμπειρία του Μισέλ, μαζί με τη βαθιά εξειδίκευση της Amy στη νευροτεχνολογία, φέρνουν ένα ανεκτίμητο βάθος γνώσεων και ηγετικών δεξιοτήτων στην ομάδα μας», δήλωσε ο Γιώργος Ελευθερίου, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Feel. Ο Χάρης Τσίρμπας, συνιδρυτής και Διευθυντής Τεχνολογίας, πρόσθεσε: «Συνδυαστικά η εμπειρία τους θα είναι καθοριστική καθώς κλιμακώνουμε τις προσπάθειές μας για την αξιοποίηση της δύναμης των αντικειμενικών δεδομένων για τη διάγνωση, τη διαχείριση και τη φροντίδα της ψυχικής υγείας στην Ιατρική Ακριβείας. Είναι μια συναρπαστική στιγμή για τη Feel, στο ταξίδι μας προς την προώθηση της καινοτομίας και της υλοποίησης της δέσμευσής μας να βελτιώσουμε ζωές».

Ο Μισέλ Βουνάτσος διαθέτει πλούσια εμπειρία και διορατικότητα, έχοντας ηγηθεί της Biogen, μιας από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες παγκοσμίως στον τομέα του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος και των νευροεπιστημών. Η στρατηγική καθοδήγηση και η ηγεσία του θα είναι καθοριστικές για την προώθηση της αποστολής της Feel να μεταμορφώσει την Ψυχική και Γνωσιακή Συμπεριφορική υγεία. Εκτός από το ρόλο του στη Biogen, ο κ. Βουνάτσος ήταν Πρόεδρος της Merck & Co. και κατείχε ποικίλες θέσεις αυξανόμενης ευθύνης από το 1996 έως το 2016, όπου ανέπτυξε σημαντικά την επιχείρηση και ηγήθηκε των στρατηγικών εξελίξεων. Η παγκόσμια τεχνογνωσία του στις βιοεπιστήμες, στη νευροεπιστήμη και όχι μόνο, θα προσδώσει ένα βάθος διορατικότητας ζωτικής σημασίας για την προώθηση των στόχων της Feel.

«Είμαι ενθουσιασμένος που θα ενταχθώ στη Feel Therapeutics σε αυτή την κομβική στιγμή της πορείας της», δήλωσε ο Μισέλ Βουνάτσος. «Η σύγκλιση των δεδομένων και της ψυχικής υγείας δημιουργεί πρωτοφανείς ευκαιρίες στον τομέα της συμπεριφορικής υγείας. Η προσέγγιση της Feel στην Ιατρική Ακριβείας στην Ψυχική και Γνωσιακή Συμπεριφορική υγεία μπορεί να μεταμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε, παρακολουθούμε και θεραπεύουμε αυτές τις καταστάσεις. Ανυπομονώ να συμβάλω στο όραμα της Feel για τη βελτίωση των αποτελεσμάτων για αυτά τα άτομα σε όλο τον κόσμο».

Η ομάδα καλωσορίζει επίσης στο Διοικητικό Συμβούλιο την Amy Kruse, Διευθύνουσα Σύμβουλο Επενδύσεων της Satori Neuro, ενός πρωτοποριακού Κεφαλαίου που επικεντρώνεται στην ψυχική υγεία, τη νευροτεχνολογία και την ανθρώπινη ευημερία, η οποία εντάσσεται μετά την επένδυση της Satori Neuro στην Feel. Η χρηματοδότηση θα υποστηρίξει την αποστολή της Feel να βελτιστοποιήσει τη διάγνωση, τη θεραπεία και τη φροντίδα της ψυχικής υγείας για κάθε άτομο μέσω της μέτρησης αντικειμενικών δεδομένων και της παθητικής παρακολούθησης.

«Εμπνέομαι από τη δυνατότητα να διαταράξουμε τα παραδοσιακά πρότυπα ψυχικής υγείας», δήλωσε η Amy Kruse. «Η προσέγγιση της Feel στην ψηφιακή Ιατρική Ακριβείας ευθυγραμμίζεται απόλυτα με το πάθος μου για την καινοτομία στην υγειονομική περίθαλψη. Ανυπομονώ να συνεισφέρω σε μια ομάδα που υπόσχεται να βελτιώσει τη διαχείριση της ψυχικής υγείας και να ενδυναμώσει τους ασθενείς με βαθύτερες, βασισμένες σε δεδομένα γνώσεις σχετικά με την ευημερία τους».

Η Feel έχει συνεργαστεί με αρκετές από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές και βιοεπιστημονικές εταιρείες για τη δημιουργία αποδεικτικών στοιχείων σε κλινικές και πραγματικές μελέτες και τη βελτίωση της συμμόρφωσης και των αποτελεσμάτων των ασθενών παράλληλα με τα φάρμακα. Το 2023, η Feel πρόσθεσε επίσης ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας των ΗΠΑ για την τεχνολογία ανίχνευσης συναισθημάτων στο χαρτοφυλάκιό της και δημοσίευσε 5 μελέτες σε επιστημονικά περιοδικά με κριτές. Καθώς η εταιρεία επεκτείνει τις δραστηριότητές της, προβαίνει ενεργά σε προσλήψεις για διάφορες θέσεις επιχειρηματικής ανάπτυξης, λειτουργίας και τεχνολογίας στην Αθήνα και το Σαν Φρανσίσκο.

Comments are closed.