Η China Unicom και η Huawei έστησαν μεγάλης κλίμακας δίκτυο 5.5G στο Πεκίνο

Η China Unicom Beijing και η Huawei εγκατέστησαν επιτυχώς ένα πιλοτικό  δίκτυο 5,5G στο Πεκίνο για να παρέχουν συνεχή κάλυψη σε τρεις βασικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του Financial Street του Πεκίνου στο κέντρο της πόλης, του εμβληματικού κτιρίου Long Distance Call του Πεκίνου και του πολυχώρου Workers’ Stadium. Αυτό το δίκτυο, το πρώτο του είδους του, αναμένεται να γίνει σημείο αναφοράς για τα μελλοντικά δίκτυα και εφαρμογές 5,5G σε όλη την Κίνα χάρη στις επιδόσεις που επιτυγχάνει.

Οι δοκιμές έδειξαν ότι το δίκτυο παρείχε μέγιστη ταχύτητα λήψης 10 Gbps και συνεχή εμπειρία μεγαλύτερη από 5 Gbps.
Το δίκτυο έχει επίσης επιτύχει συντονισμό υψηλής και χαμηλής ζώνης συχνοτήτων και ευέλικτη ανάπτυξη εξοπλισμού 5,5G σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, και υποστηρίζει πολλές νέες εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένης της τρισδιάστατης απεικόνισης χωρίς γυαλιά, του συστήματος ζωντανής μετάδοσης υπερυψηλής ευκρίνειας (UHD) και των αναδυόμενων εφαρμογών σε VR, AR και Extended Reality (XR).

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, το δίκτυο 5,5G πέτυχε ρυθμό αιχμής κατερχόμενης ζεύξης 10 Gbps και συνεχή εμπειρία άνω των 5 Gbps, ξεπερνώντας το 5G κατά 10 φορές.
Οι δοκιμές τόνισαν επίσης πώς το 5.5G εφάρμοσε τον συντονισμό υψηλής και χαμηλής ζώνης υπό συνεχή κάλυψη για να επιτρέψει την απρόσκοπτη παράδοση και την αδιάλειπτη εξυπηρέτηση.
Η πόλη του Πεκίνου έχει από καιρό στόχο να είναι ένας παγκόσμιος ρυθμιστής για την ψηφιακή οικονομία. Αυτό απαιτεί κορυφαίες υποδομές 5G και ισχυρές υποστηρικτικές βιομηχανίες.
Η πόλη αναμένει ότι το 5,5G θα οδηγήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη της ψηφιακής οικονομίας της.


Η China Unicom Beijing συνεργάζετε με την Huawei σε έργα όπως αυτό από τότε που ξεκίνησαν για πρώτη φορά την κατασκευή δικτύου 5G το 2019.
Και τα δύο μέρη έχουν κερδίσει δύο φορές τα βραβεία GSMA Global Mobile (GLOMO) για τις κορυφαίες παγκοσμίως λύσεις τους για κατασκευή και λειτουργία δικτύου 5G υψηλής ποιότητας. Η ωρίμανση του βιομηχανικού οικοσυστήματος XR, η σύγκλιση του AI-Generated Content (AIGC) και των συσκευών 5G και η κλιμακωτή υιοθέτηση εφαρμογών 5G σε επιχειρήσεις και δημόσιους οργανισμούς έχουν προωθήσει την οικονομία ζωντανής ροής, την οικονομία του IoT και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των βιομηχανιών, απαιτώντας μεγαλύτερο αριθμό συνδέσεων χρήστη, ταχύτερους ρυθμούς και χαμηλότερο λανθάνοντα χρόνο στην άνω και κάτω ζεύξη των δικτύων.
Στις αρχές του 2024, το νέο δίκτυο 5.5G του Πεκίνου υποβλήθηκε σε εκτενείς αξιολογήσεις κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Επικοινωνιών του Πεκίνου (BIC).
Η BIC έφερε αρκετούς ειδικούς από την GSMA, την TD Industry Alliance (TDIA), την Omida, την China Media Group (CMG), το China Global Television Network (CGTN), τις People’s Posts and Telecommunications News (PPTN), το C114 και τη Naojiti για να δοκιμάσουν το δίκτυο 5.5G καθώς και μια σειρά από εφαρμογές.
Η επίδειξη εφαρμογών έδειξε ότι το εσωτερικό δίκτυο 5.5G στο Κτήριο Υπεραστικών Κλήσεων του Πεκίνου υποστήριζε ρυθμούς ανόδου σύνδεσης 4 Gbps για 3D χωρίς γυαλιά, σύστημα παραγωγής ρηχής συμπίεσης UHD σε πραγματικό χρόνο, ζωντανή ροή υψηλής uplink 8K και ξεχωριστή απόδοση XR, παρουσιάζοντας το τις δυνατότητες της τεχνολογίας για ψηφιακό μετασχηματισμό στα μέσα ενημέρωσης και σε πολλούς άλλους κλάδους.

Η εγκατάσταση αυτού του πιλοτικού δικτύου 5,5G στο Πεκίνο σηματοδοτεί μια σημαντική εξέλιξη για την ανάπτυξη των δικτύων 5G στην Κίνα. Το δίκτυο αυτό προσφέρει σημαντικά υψηλότερες ταχύτητες και χωρητικότητα από τα υπάρχοντα δίκτυα 5G, και υποστηρίζει μια ευρύτερη γκάμα νέων εφαρμογών.

Η επιτυχία του πιλοτικού αυτού δικτύου υποδηλώνει ότι τα δίκτυα 5,5G έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο και τις κινητές συσκευές.

Comments are closed.