Η DS SMITH ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ, BIOMHXANIKEΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ BOSCH HOME COMFORT GROUP

Η πλήρως ανακυκλώσιμη λύση συσκευασίας αποκλειστικά κατασκευασμένη από κυματοειδές χαρτόνι υποστηρίζει τους στόχους βιωσιμότητας του ομίλου συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση 100.000 τεμαχίων πλαστικού και 310 τόνων εκπομπών του άνθρακα ετησίως.

Η DS Smith, κορυφαίος κατασκευαστής βιώσιμων λύσεων συσκευασίας από κυματοειδές χαρτόνι παγκοσμίως, στο πλαίσιο της προώθησης της κυκλικής οικονομίας, σχεδίασε μια λύση για την αντικατάσταση του πλαστικού στις συσκευασίες λεβήτων αερίου του ομίλου Bosch Home Comfort Group.

Ενώ οι προηγούμενες λύσεις συσκευασίας απαιτούσαν δύο κομμάτια EPS (φελιζόλ), η καινοτόμος λύση που ανέπτυξε η DS Smith για τον όμιλο Bosch Home Comfort Group αντικατέστησε όλα τα πλαστικά μέρη της συσκευασίας. Αυτό οδήγησε στην απαλοιφή 100.000 πλαστικών εξαρτημάτων, ενώ συμβάλλει στην εξοικονόμηση συνολικά 310 τόνων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα ετησίως. Το νέο καινοτόμο προϊόν χωρίς πλαστικό έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι πλήρως ανακυκλώσιμο, σύμφωνα με τους στόχους βιωσιμότητας που έχει θέσει ο όμιλος Bosch Home Comfort Group.

Η ομάδα έμπειρων σχεδιαστών της DS Smith χρησιμοποίησε το πρωτοποριακό εργαλείο «Δείκτες Κυκλικού Σχεδιασμού» σε συνδυασμό με το Value Tool της DS Smith για να παρουσιάσει με διαφάνεια τα οφέλη της συσκευασίας της σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής του προϊόντος. Σε αυτό το πλαίσιο, χρησιμοποίησε οκτώ διαφορετικούς δείκτες προκειμένου να αξιολογήσει τις διάφορες πτυχές μιας λύσης συσκευασίας με γνώμονα τη βιωσιμότητα και την ανακυκλωσιμότητα, χρησιμοποιώντας μετρήσιμες παραμέτρους. Για παράδειγμα, σε πέντε κατηγορίες που αφορούν τη συσκευασία χωρίς πλαστικό για τον όμιλο Bosch Home Comfort Group, μπορεί να διαπιστωθεί βελτίωση, ενώ δύο κατηγορίες παραμένουν αμετάβλητες σε σχέση με την αρχική κατάσταση.

Stefan Endres, Account Manager, DS Smith, Γερμανία:

«Βοηθάμε τους πελάτες του βιομηχανικού κλάδου να υιοθετήσουν λύσεις χωρίς πλαστικό που προστατεύουν το προϊόν σε ολόκληρο τον κύκλο εφοδιασμού και είναι μεγάλη μας χαρά που συνεργαζόμαστε με τον όμιλο Bosch Home Comfort Group.

 Μετά από εκτενείς συζητήσεις με τον πελάτη, καταλήξαμε στο ότι η αξιοποίηση της πλούσιας τεχνογνωσίας μας στη βιώσιμη, βιομηχανική συσκευασία σε συνδυασμό με τα αξιόπιστα εργαλεία μας αποτελεί τη συνταγή της επιτυχίας. Οι Δείκτες Κυκλικού Σχεδιασμού χρησιμοποιήθηκαν σε συνδυασμό με το Value Tool προκειμένου να παρουσιάσουν στον πελάτη με διαφανή τρόπο τα οφέλη αυτής της πλήρως ανακυκλώσιμης συσκευασίας που κατασκευάζεται από ένα μόνο υλικό.

 Η λύση αυτή αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι το κυματοειδές χαρτόνι διαθέτει ιδανικές προστατευτικές ιδιότητες, βελτιώνοντας παράλληλα τον δείκτη βιωσιμότητας, καθώς και ότι η συγκεκριμένη διαδικασία μπορεί να εφαρμοστεί ακόμη και στις πιο απαιτητικές προκλήσεις των βιομηχανικών συσκευασιών χρήσης».

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της λύσης συσκευασίας χωρίς πλαστικό για τον όμιλο Bosch Home Comfort Group είναι η αντικατάσταση των μερών από φελιζόλ με κυματοειδές χαρτόνι. Οι ίνες των υλικών από κυματοειδές χαρτόνι μπορούν να ανακυκλωθούν πάνω από είκοσι φορές, ενώ αναμένεται να παραμείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στον λειτουργικό κύκλο ανακύκλωσης.

Jingjing Huang, Purchasing Engineering Combustion Systems, Bosch Home Comfort Group:

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τον θετικό αντίκτυπο της βελτιστοποίησης της συσκευασίας από την ομάδα της DS Smith και την αξία που προσφέρει στην επιχείρησή μας, αλλά και στο περιβάλλον, με περαιτέρω μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που υπερβαίνει το 75% ετησίως, κάτι που ισοδυναμεί με μείωση 310 τόνων (CO2) ετησίως. Κάθε χρόνο καλούμαστε να χρησιμοποιούμε 2.350 λιγότερες παλέτες, ενώ αυτή η νέα προσέγγιση μειώνει σημαντικά τον όγκο των φορτηγών που χρησιμοποιούνται στην διαχείριση παράδοσης σχεδόν κατά 60%, με αποτέλεσμα να απαιτούνται 60 λιγότερα φορτηγά κάθε χρόνο. Με τη μετάβαση σε αυτή τη βιώσιμη και πλήρως ανακυκλώσιμη λύση συσκευασίας από κυματοειδές χαρτόνι, ο όμιλος Bosch Home Comfort Group είναι πλέον σε θέση να ανταποκριθεί στην ευρεία ζήτηση για βιώσιμες λύσεις διασφαλίζοντας παράλληλα την προστασία του προϊόντος».

Η DS Smith παρουσίασε τη στρατηγική βιωσιμότητας Now and Next, η οποία περιγράφει συγκεκριμένους στόχους για την αντικατάσταση των πλαστικών μίας χρήσης, τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και την παροχή καινοτόμων λύσεων ανακύκλωσης στο πλαίσιο της εστίασης σε κυκλικές λύσεις για τους πελάτες και την κοινωνία. Η εταιρεία έχει θέσει επίσης ως στόχο την εξάλειψη ενός δισεκατομμυρίου τεμαχίων πλαστικών μίας χρήσης από την εφοδιαστική αλυσίδα και τα ράφια έως το 2025.

Comments are closed.