Η Lightsource bp λαμβάνει Επενδυτικό Βραβείο για τη συμβολή της στην ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα

Η Lightsource bp, παγκόσμιος ηγέτης στην ανάπτυξη και διαχείριση έργων ηλιακής ενέργειας, έχει αναγνωριστεί με το Επενδυτικό Βραβείο στα εναρκτήρια UK-Greek Business Awards.

Την τιμή αυτή απένειμε η Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα, σε συνεργασία με το Βρετανικό Ελληνικό Εμπορικό Επιμελητήριο, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Το βραβείο αναγνωρίζει την εξαιρετική συμβολή της Lightsource bp στην προώθηση του εμπορίου και των επενδύσεων στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο. Από την είσοδό της στην ελληνική αγορά το 2020, η εταιρεία έχει προχωρήσει σε ένα χαρτοφυλάκιο που ξεπερνά το 1GW έργων ηλιακής ενέργειας και αποθήκευσης. Η ηλεκτρική ενέργεια πωλείται μέσω προβλέψιμων, μακροπρόθεσμων Συμφωνιών Αγοράς Ενέργειας που, μαζί με το ισχυρό ιστορικό της Lightsource bp στην ανάπτυξη και χρηματοδότηση ηλιακών έργων, ενισχύουν τις προσπάθειες της Ελλάδας να προσελκύσει περαιτέρω επενδύσεις στον Τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Η εκτεταμένη τεχνογνωσία της Lightsource bp στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όχι μόνο συμβάλλει θετικά στην ελληνική οικονομία αλλά και ενισχύει την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας.

Ο Miguel Vega, Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης EMEA στη Lightsource bp, δήλωσε: «Είναι τιμή μας που λαμβάνουμε αυτό το βραβείο, το οποίο αποτελεί απόδειξη της αφοσίωσης των συνεχών προσπαθειών της ελληνικής ομάδας μας να αυξήσει την παρουσία και τις επενδύσεις μας στην τοπική αγορά. Αυτή η αναγνώριση ενισχύει περαιτέρω τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και ευθυγραμμίζεται με τον κοινό στόχο της επιτάχυνσης της ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της συμβολής στην ταχεία απαλλαγή από τον άνθρακα, την οικονομική ανάπτυξη και τη βελτίωση της ενεργειακής ασφάλειας».

Η Ναταλία Παρασκευοπούλου, Country Head, Greece της Lightsource bp, δήλωσε στην τελετή απονομής: «Είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες τόσο στη Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα όσο και στο Ελληνικό Εμπορικό Επιμελητήριο της Βρετανίας για την αναγνώριση της επένδυσής μας στην Ελλάδα. Είμαστε μια δυναμική και αφοσιωμένη ομάδα και αυτό το βραβείο ανταμείβει τη συνολική μας προσπάθεια για την αξιοποίηση του ηλιακού δυναμικού της χώρας και την καθιέρωση της Lightsource bp ως αξιόπιστου τοπικού εργοδότη και συνεργάτη. ”

Comments are closed.