Μητσοτάκης: Θα διαθέσουμε πάνω από 2,1 δισ. ευρώ για υποδομές στην πολιτική προστασία

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την επένδυση στην πολιτική προστασία ως «μονόδρομο», λόγω της κλιματικής κρίσης.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρευρέθηκε στην τελετή ονοματοδοσίας και ένταξης δυο πυροσβεστικών πλοίων στο Πυροσβεστικό Σώμα, όπου υπογράμμισε την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει η ελληνική πολιτεία να εκσυγχρονίσει όλες τις υποδομές της πολιτικής προστασίας. «Η κλιματική κρίση με την οποία όχι μόνο εμείς αλλά όλος ο πλανήτης βρίσκεται αντιμέτωπος καθιστά αυτή την επένδυση στην πολιτική προστασία μονόδρομο», επισήμανε μεταξύ άλλων στην ομιλία του και στην συνέχεια εξέφρασε την ικανοποίησή του «για το γεγονός ότι το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ σχεδιάζεται και υλοποιείται με πολύ γρήγορους ρυθμούς».

«Θέλω να θυμίσω ότι θα διαθέσουμε παραπάνω από 2,1 δισ. ευρώ για υποδομές που σχετίζονται με την πολιτική προστασία», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης ενώ υπογράμμισε ότι «τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς τις γυναίκες και τους άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος».

Η ονοματοδοσία του πρώτου πλοίου που εντάσσεται στο Πυροσβεστικό Σώμα κατά τη σημερινή τελετή έγινε στη μνήμη του πυρονόμου Σάββα Σάββαρη, που έχασε τη ζωή του στις πυρκαγιές στις Σέρρες, ενώ στο δεύτερο πλοίο δόθηκε το όνομα του ανθυποσμηναγού Αριστείδη Μουζακίτη, που έχασε τη ζωή του στο Ζευγολατιό. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η μνήμη τους θα κρατηθεί ζωντανή.

«Εύχομαι τα πλοία να είναι καλοτάξιδα. Πρέπει να προετοιμαστούμε για τη νέα αντιπυρική περίοδο και είμαι σίγουρος ότι το πυροσβεστικό σώμα θα σταθεί και πάλι στο ύψος των περιστάσεων» κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχτηκε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος ανέφερε ότι τα δύο νεότευκτα πλοία ενισχύουν σημαντικά τη δυναμική του Πυροσβεστικού Σώματος στις εξαιρετικά μεγάλου βαθμού δυσκολίας επιχειρήσεις πυρόσβεσης στη θάλασσα. «Πλέον ο στόλος του Σώματος ανέρχεται σε 12 πυροσβεστικά πλοία, στα οποία θα προστεθούν και άλλα μέσω του ΑΙΓΙΣ», είπε.

Επιπλέον, επισήμανε ότι η κλιματική κρίση έχει δοκιμάσει τη χώρα μας. «Εμείς πρέπει να ενισχύσουμε τις δυνάμεις μας. Τώρα περνάει ένα νομοσχέδιο για τον Ποινικό Κώδικα που προβλέπει και ποινές για όσους είναι καθ’ έξην εμπρηστές. Πλέον η ποινή θα είναι 10 χρόνια και κακούργημα».

Comments are closed.