Η «πράσινη» οικονομία και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην FORWARD GREEN και στην RENEWABLE ENERGYTECH

Με την παρουσία ηγετικών επιχειρήσεων της ενέργειας και της κυκλικής οικονομίας, αλλά και με όλες τις λύσεις για φθηνή ενέργεια και φωτοβολταϊκά στέγης, πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης οι εκθέσεις Forward Green και Renewable EnergyTech.

Οικιακοί και επιχειρηματικοί καταναλωτές είχαν την ευκαιρία να δουν συγκεντρωμένες όλες τις διαθέσιμες προτάσεις μείωσης των λογαριασμών ρεύματος μέσα από την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στη στέγη των εγκαταστάσεων τους, αλλά και συστημάτων θέρμανσης, όπως αντλίες θερμότητας.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους σύγχρονους εξοπλισμούς για ένα ενεργειακά οικονομικό και «έξυπνο» σπίτι ή επαγγελματική εγκατάσταση, αλλά και σε υπηρεσίες και λύσεις που προσφέρουν οι ενεργειακές εταιρείες για έξυπνους μετρητές, φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων, διαχείριση ενέργειας κ.λπ.

Στο επίπεδο της κυκλικής οικονομίας συμμετείχαν επιχειρήσεις και φορείς της «πράσινης οικονομίας», ενώ αξιοσημείωτη ήταν και η παρουσία Δήμων και Περιφερειών.

210 εκθέτες από 20 χώρες

Η 2η Διεθνής Έκθεση Κυκλικής Οικονομίας FORWARD GREEN μεγάλωσε και εμπλουτίστηκε φέτος με τη RENEWABLE ENERGYTECH, μια μεγάλου βεληνεκούς και διεθνών προδιαγραφών εμπορική έκθεση αποκλειστικά για την αγορά της «πράσινης» και «έξυπνης» ενέργειας,.

Ο διεθνοποιημένος χαρακτήρας των δύο εκθέσεων αποτυπώθηκε στη συμμετοχή 210 εκθετών (άμεσων και έμμεσων) από 20 χώρες.

Μάλιστα, στο πλαίσιο των δύο διοργανώσεων ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-HELEXPO υλοποίησαν το πρόγραμμα CIRCULAR-RENEWABLEB2B@FGEXPO RESTECH, στο οποίο συμμετείχαν 150 επιχειρήσεις από 18 χώρες με περισσότερα από 500 προγραμματισμένα ραντεβού (Β2Β) το διήμερο 8 & 9 Μαρτίου.

Πλούσιο ήταν και το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων με σημείο αναφοράς το διεθνές Forum (HELEXPO DIALOGUES) για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, την Κλιματική Αλλαγή, την Κυκλική Οικονομία, τη Βιομάζα και τα Βιοαπόβλητα.

Παρούσα στις δύο «πράσινες» εκθέσεις ήταν και η πρωτοβουλία Zero Waste, η οποία δεν αφορά μόνο τη συλλογή απορριμμάτων από τους επισκέπτες, αλλά έχει πλέον επεκταθεί, για να καλύπτει και τους εκθέτες με την τοποθέτηση ειδικών κάδων σε κοινόχρηστα σημεία των περιπτέρων. Επίσης, η πρωτοβουλία CIRCULART παρουσιάζει την εικαστική έκθεση «ΑΝΑ–ΚΥΚΛΩΣΗ», στην οποία έλαβαν μέρος πέντε σημαντικοί καλλιτέχνες της νεότερης γενιάς με έργα τους από ανακυκλώσιμα υλικά. Η εικαστική έκθεση είναι αποτέλεσμα συνεργασίας της ΔΕΘ-HELEXPO και της Art-Thessaloniki International Fair, ενώ την επιμέλειά της είχε ο κ. Παντελής Τσάτσης, Γκαλερίστας-Art Director.

Η είσοδος στις FORWARD GREEN και RENEWABLE ENERGYTECH ήταν ελεύθερη για τους ενδιαφερόμενους επαγγελματίες, αλλά και για το κοινό.

Comments are closed.