Κοινοπραξία Mercedes – BMW για την φόρτιση ηλεκτροκίνητων οχημάτων

Οι δύο εταιρείες γνωρίζουν αύξηση στις πωλήσεις EV τους καθώς λανσάρουν νέα ηλεκτρικά μοντέλα και προσαρμόζονται στο εξελισσόμενο τοπίο της αγοράς.

Οι εταιρείες BMW και Mercedes-Benz έχουν τελείως διαφορετικές προσεγγίσεις όσον αφορά στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων. Από τη μία η BMW ενσωματώνει την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων (EV), plug-in υβριδικών και αυτοκινήτων εσωτερικής καύσης στην ίδια γραμμή συναρμολόγησης για να προσαρμόσει τον όγκο των EV με βάση τη ζήτηση της αγοράς. Από την άλλη, η Mercedes-Benz κατασκευάζει αποκλειστικές πλατφόρμες EV και ένα παγκόσμιο δίκτυο εργοστασίων μπαταριών, εστιάζοντας σε αρχιτεκτονικές μόνο με ηλεκτρικό ρεύμα και μειώνοντας τη βραχυπρόθεσμη παραγωγή του πρώτου της ηλεκτρικού SUV.

Επομένως, θα έλεγε κανείς ότι ενώ η στρατηγική της BMW στοχεύει στην ευελιξία, η Mercedes-Benz επενδύει σε αποκλειστικές εγκαταστάσεις EV.

Ωστόσο, τον Νοέμβριο του 2023 η Mercedes-Benz Group China Ltd και η BMW Brilliance Automotive Ltd υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας με στόχο την ομαλοποίηση της λειτουργίας του δικτύου φόρτισης μπαταριών ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην κινεζική αγορά.

Η Mercedes-Benz και η BMW εκμεταλλευόμενες την εμπειρία τους στην λειτουργία υποδομών φόρτισης σε παγκόσμιο επίπεδο και κατανοώντας τις ιδιαιτερότητες της βιομηχανίας ηλεκτροκίνητων οχημάτων (NEV), επιδιώκουν να προσφέρουν λειτουργικές λύσεις φόρτισης στην κινεζική αγορά.

Όσον αφορά την αύξηση των πωλήσεων, τόσο η BMW όσο και η Mercedes-Benz έχουν σημειώσει σημαντικές αυξήσεις στις πωλήσεις EV. Το τρίτο τρίμηνο του τελευταίου έτους, το BMW Group πούλησε 93.931 ηλεκτρικά οχήματα παγκοσμίως, σημειώνοντας αύξηση 79,6% από έτος σε έτος. Ομοίως, η Mercedes-Benz Cars πούλησε 61.600 EV παγκοσμίως την ίδια περίοδο, σημειώνοντας αύξηση 66%.

Και οι δύο εταιρείες γνωρίζουν αύξηση στις πωλήσεις EV τους καθώς λανσάρουν νέα ηλεκτρικά μοντέλα και προσαρμόζονται στο εξελισσόμενο τοπίο της αγοράς.

Comments are closed.