Business Voice: Microsoft Data Center στα Σπάτα

Η καθιερωμένη εβδομαδιαία συνάντησή σας με ΜΟΝΑΔΙΚΟ business περιεχόμενο! Ξεκινάει έργο ορόσημο στα Σπάτα... διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες!

Μετά από την απαραίτητη περίοδο ωρίμανσης, την έγκριση των σχετικών μελετών, την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος και της άδειας για πρόδρομες εργασίες, η κατασκευή του Data Center από την  Microsoft ξεκινάει άμεσα, και συγκεκριμένα μέσα στον Απρίλιο, με το πρώτο κτίριο να αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2027. Ο ανάδοχος και για τις τρείς εγκαταστάσεις του Spata DS όπως θα ονομάζεται αναμένεται να είναι η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ μαζί με τη την ιταλική Renco. Η στρατηγική επένδυση που υλοποίει η Microsoft στην χώρα μας είναι ύψους 1 δισ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ BUSINESS VOICE

Έχουν περάσει -περίπου- δύο μήνες από τη στιγμή κατά την οποία η ελληνική κυβέρνηση, δια μέσω του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης παρουσίασε τον πολύγλωσσο ψηφιακό βοηθό “mAigov”. Επιστρέφοντας στο ζήτημα της χρονικής διάθεσης του mAigov, μέχρι στιγμής έχει ξεπεραστεί το ορόσημο του μισού εκατομμυρίου (500.000) ερωτήσεων, οι οποίες με την σειρά τους εμπλουτίζουν έτι περαιτέρω τον γνωστικό πλούτο και την e-Βιβλιοθήκη του ψηφιακού βοηθού. Υπολογίζεται πως κατά μέσο όρο υποβάλλονται περί τις 5-6.000 ερωτήσεις ημερησίως!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ BUSINESS VOICE

Έχουν περάσει περίπου 25 χρόνια από την στιγμή που είχε φτιαχτεί το λογότυπο του ΤΙΤΑΝ και έφτασε σήμερα η στιγμή για το καινούριο έμβλημά που είναι σε σχήμα σφαίρας, με νέα χρωματική παλέτα. Εκτός από το νέο λογότυπο, αξιοσημείωτο είναι ότι το 2023 ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ κατέγραψε ισχυρές οικονομικές επιδόσεις, επιτυγχάνοντας αύξηση πωλήσεων και κερδοφορίας, ενισχύοντας παράλληλα τα οικονομικά του μεγέθη και τη ρευστότητά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ BUSINESS VOICE

Συνέντευξη – O ιδιοκτήτης της GRID SHIPPING & CAPITAL LTD Πάνος Φασουλής μιλάει αποκλειστικά στο Business Voice για την εταιρεία του, την ελληνική ναυτιλία, τις επιπτώσεις του covid στην εφοδιαστική αλυσίδα, καθώς και για τις ενέργειες που πραγματοποιούνται για το περιβάλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ BUSINESS VOICE

Ανάλυση – Το 2023, η ελληνική οικονομία βίωσε μια χρονιά ανάπτυξης, με το ΑΕΠ να αυξάνεται κατά 2,0% σε ετήσια βάση. Ωστόσο, η ανάπτυξη αυτή επισκιάστηκε από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τη Θεσσαλία τον Σεπτέμβριο, οι οποίες έφεραν πλήγμα στην αγροτική παραγωγή και επηρέασαν αρνητικά την οικονομική δραστηριότητα στο τελευταίο τρίμηνο του έτους. Διαβάστε στο Business Voice την ανάλυση της ελληνικής οικονομίας, που βασίζεται στην έρευνα ΑΕΠ 4ου τριμήνου 2023 & προοπτικές για το 2024 της Εθνικής Τράπεζας, η οποία δημοσιεύτηκε στις 14 Μαρτίου 2024.

Γράφει ο Θανάσης Λασκούδης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ BUSINESS VOICE

Με άποψη – Το διπλογραφικό σύστημα είναι αποτελεσματικό, ακριβώς γιατί έχει μια πολύ απλή και βασική αρχή στην σύλληψή του. Μια αρχή που παράγει συνεκτικό νόημα σε όλες τις λογιστικές εγγραφές και τις οικονομικές καταστάσεις, έτσι που ένας έμπειρος λογιστής βλέποντας τον ισολογισμό μιας εταιρείας, καταλαβαίνει πράγματα που ακόμα και ο ίδιος ο επιχειρηματίας πιθανόν να αγνοεί.

Γράφει ο Αγαμέμνων Σταυρόπουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ BUSINESS VOICE

Από την Αυτοεκτίμηση στην Αμοιβή: Οδηγός Αξιοποίησης του Επαγγελματικού Σου Εαυτού- Στην εποχή μας, πολλοί είναι εκείνοι που αναζητούν εργασία. Μπορεί να είσαι κι εσύ ανάμεσά τους. Αλλά, τι ακριβώς επιδιώκεις να βρεις; Προσφέροντας τις δεξιότητες, την εμπειρία και τις φιλοδοξίες σου αντί για κάποια αμοιβή, δεν είναι ουσιαστικά η εμπορία της επαγγελματικής σου ταυτότητας; Σαφώς, είναι μια πώληση – και μάλιστα μια συνεχής πώληση, αφού απαιτείται να προσφέρεις το καλύτερο του εαυτού σου για να διατηρήσεις τη θέση σου. Επομένως, όλοι μας είμαστε πωλητές, ενώ ορισμένοι το αντιλαμβάνονται και άλλοι όχι.

Γράφει ο Θωμάς Σλάμαρης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ BUSINESS VOICE

Comments are closed.