Business Voice: Το IRIS αλλάζει το παιχνίδι σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες!

Η καθιερωμένη εβδομαδιαία συνάντησή σας με ΜΟΝΑΔΙΚΟ business περιεχόμενο!

Δυναμικά στο προσκήνιο της καθημερινής οικονομικής και επιχειρηματικής πραγματικότητας στην χώρα μας εισέρχονται οι άμεσες πληρωμές (instant payments) όπως εκφράζονται μέσω των υπηρεσιών της οικογένειας IRIS που αναπτύσσει και διαθέτει η Διατραπεζικά Συστήματα (ΔΙΑΣ) ΑΕ. Συγκεκριμένα, για τρίτο συνεχόμενο έτος, το 2023, οι συναλλαγές που διακινήθηκαν μέσω της ΔΙΑΣ κατέγραψαν διψήφιο ποσοστό αύξησης, ενώ το ύψος της αξίας τους κινήθηκε σε επίπεδα ιστορικού ρεκόρ για τα 34 έτη λειτουργίας της εταιρείας ως του εγχώριου συστήματος πληρωμών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ BUSINESS VOICE 

Σταδιακή εξαφάνιση συγκεκριμένων επαγγελμάτων στην Ε.Ε. Ελλείψεις, οι οποίες και οφείλονται στις δημογραφικές αλλαγές, τη ζήτηση για νέες δεξιότητες που συνδέονται με τις τεχνολογικές εξελίξεις και τις δίδυμες μεταβάσεις, την ώθηση για περαιτέρω ανάπτυξη των δικών μας βιομηχανικών τομέων, τις ανάγκες άμυνας και ασφάλειας, καθώς επίσης και εν γένει προκλήσεις που σχετίζονται με τις συνθήκες εργασίας σε ορισμένους τομείς και τοποθεσίες. Σε συνδυασμό με τους ολοένα και εντεινόμενους ρυθμούς μείωσης του πληθυσμού στις χώρες-μέλη της Ε.Ε., έχουν οδηγήσει να ηχήσουν αρκετά… καμπανάκια κινδύνου. Περίπου τα 2/3 (63%) των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ε.Ε. δήλωσαν σε πρόσφατη έρευνα του Ευρωβαρόμετρου ότι δεν μπορούν να βρουν το ταλέντο που χρειάζονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ BUSINESS VOICE 

Συνέντευξη του Άνθιμου Αμανατίδη, διευθύνοντος συμβούλου ΕΥΑΘ Α.Ε. «για όλες τις επιχειρήσεις με ενεργοβόρες εγκαταστάσεις η μείωση του ενεργειακού κόστους κατέστη επιτακτική λόγω της δραματικής αύξησης των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης, όπως και της αστάθειας στις διεθνείς αγορές. Την ίδια ώρα, τα αδιαμφισβήτητα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της εγχώριας παραγόμενης καθαρής ενέργειας έναντι όλων των άλλων διαθέσιμων εισαγόμενων επιλογών, γίνονται όλο και πιο εμφανή. Πέρα από τον καθοριστικό ρόλο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην καταπολέμηση της κλιματικής κρίσης, η φθηνή και αξιόπιστη «πράσινη» ενέργεια γίνεται κάθε μέρα και περισσότερο συνειδητή επιλογή για τη βιομηχανία, τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ BUSINESS VOICE

5 διδάγματα από την έκθεση για τους κλιματικούς κινδύνους από την Ευρωπαϊκή Ένωση – Γράφει ο Θανάσης Λασκούδης 

Πρέπει να κάνουμε άμεσες ενέργειες τώρα, αλλιώς η κλιματική αλλαγή θα προκαλέσει καταστροφικές ζημιές στην Ευρώπη. Αυτό είναι το απλό μήνυμα που έστειλαν οι επιστήμονες στους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην πρώτη έκθεση για τους κλιματικούς κινδύνους που αντιμετωπίζει η Ένωση, από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος – European Environment Agency – (EEA). H EEA, είναι ένας ανεξάρτητος οργανισμός της ΕΕ, προειδοποίησε ότι η Ένωση δεν είναι προετοιμασμένη για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, ακόμη κι αν ο κόσμος καταφέρει να διατηρήσει την παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας στους 1,5 βαθμούς Κελσίου, όπως ορίζεται στη Συμφωνία του Παρισιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ BUSINESS VOICE

Η βελτίωση στο επιχειρηματικό περιβάλλον και οι δάφνες της επιτυχίας – Γράφει ο Αγαμέμνων Σταυρόπουλος

Στην έκθεση του economist για το επιχειρηματικό περιβάλλον, η Ελλάδα εμφάνισε την μεγαλύτερη άνοδο, καθώς από την 62η θέση την πενταετία 2014 – 2018 σκαρφάλωσε στην 34η στην πενταετία 2019-2023. Ο επιχειρηματικός κόσμος δεν έχει ούτε ψευδαισθήσεις, ούτε παράλογες απαιτήσεις. Γνωρίζει καλά ότι οι παθογένειες του ελληνικού κράτους δεν αντιμετωπίζονται από την μια μέρα στην άλλη και ότι είναι μια προσπάθεια που θα έχει κόστος και αστοχίες. Θα συγχωρεί τυχόν λάθη, αναγνωρίζοντας την ειλικρινή προσπάθεια. Αυτό που είναι ασυγχώρητο είναι να κρύβονται τα προβλήματα κάτω από το χαλί και η επανάπαυση στις δάφνες των πρώτων επιτυχιών, όσο σημαντικές και αν ήταν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ BUSINESS VOICE

Το υπουργείο Πολιτισμού προχωρά στην προστασία και ανάδειξη του ρωμαϊκού ταφικού μνημείου στο Φισκάρδο Κεφαλονιάς με αυτεπιστασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας και Ιθάκης.
Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και για την υλοποίησή του εκπονήθηκαν και εγκρίθηκαν μελέτες στατικής επάρκειας του ταφικού θαλάμου και αποστράγγισης του χώρου, καθώς και η μελέτη κατασκευής προσωρινού στεγάστρου προστασίας του μνημείου, ενώ επικαιροποιήθηκε η μελέτη κατασκευής τοιχίου αντιστήριξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ BUSINESS VOICE

Comments are closed.