Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιώς γεύμα εργασίας, με τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κύριο Κωστή Χατζηδάκη

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024, στην Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιώς πραγματοποιήθηκε γεύμα εργασίας, με επίτιμο προσκεκλημένο ομιλητή τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κύριο Κωστή Χατζηδάκη με τίτλο: «Οι προοπτικές της Εθνικής Οικονομίας και η επίδραση της Ναυτιλίας».

Το γεύμα εργασίας ξεκίνησε με πρόποση με ρακή, λόγω της καταγωγής του κυρίου Κωστή Χατζηδάκη απο την Κρήτη και στην συνέχεια τα μέλη μας, είχαν την δυνατότητα να θέσουν ερωτήματα στον κύριο Κωστή Χατζηδάκη, προκαλώντας εναν εποικοδομητικό διάλογο, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και ιδεών όσον αφορά τα οικονομικά και Ναυτιλιακά δρώμενα της χώρας μας, με γνώμονα την απο κοινού αντιμετώπιση ζητημάτων, που αφορούν την Ελληνική Ναυτιλία, την περαιτέρω ανάπτυξη της και την διαμόρφωση ενος ισχυρού μέλλοντος γι’αυτη.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης συζητήθηκαν επίκαιρα θέματα όπως:

  • για την ελληνική οικονομία ο κύριος Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε ότι: «στηριζόμενοι στην ναυτιλία αλλά και στην επιχειρηματικότητα από το 2019 και μετά έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο ως χώρα».
  • ο κύριος Κωστής Χατζηδάκης επίσης επισήμανε οτι η ναυτιλία αποτελεί  ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την Ελλάδα, μαζί με τον τουρισμό, την αγροτοδιατροφή και την φαρμακοβιομηχανία.
  • ο Υπουργός ανέφερε επιπλέον ότι η ανεργία μειώθηκε κατά επτά μονάδες, ο κατώτατος μισθός έχει αυξηθεί κατά 20%, και θα ανέβει περαιτέρωόταν ο πληθωρισμός στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα ανέβηκε κατά 14%.
  • όπως υπογράμμισε ο Υπουργός εκτός από τις υψηλές επιδόσεις στη διεθνή  ναυτιλία,οι Έλληνες εφοπλιστές επενδύουν δυναμικά και στη στεριά.
  • στο τέλος της ομιλίας του ο κύριος Χατζηδάκης προανάγγειλε ότι θα φέρει στη Βουλή νομοσχέδιο με το οποίο θα ενθαρρύνονται φορολογικά και χρηματοδοτικά οι επενδύσεις στην καινονοτομία και οι συγχωνεύσεις μικρών επιχειρήσεων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ανώτατοι εκπρόσωποι θεσμικών φορέων ή ενώσεων όπως: ο κύριος Δημήτριος Παπαστεργίου Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο κύριος Χάρης Θεοχάρης Υφυπουργός Οικονομικών, ο κύριος Γεώργιος Κότσιρας Υφυπουργός Εξωτερικών, ο κύριος Βασίλειος Λογοθέτης μέλος Δ.Σ. του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, η κυρία Βιβή Κολλιοπούλλου Πρόεδρος της Wista Hellas, ο κύριος Σταύρος Καλαφάτης Γενικός Γραμματέας Κ.Ο.Ν.Δ, ο κύριος Γεώργιος Ξηραδάκης Πρόεδρος της Ένωσης χρηματοοικονομικών Στελεχών Ναυτιλίας, ο κύριος Θεόδωρος  Βώκος Διευθύνων Σύμβουλος Εκθέσεις Ποσειδώνια ΑΕ, ο κύριος Μιχαήλ Σφακιανάκης Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Στο κάλεσμα της αλληλοδικτύωσης των μελών και της στήριξης τους ως προς τη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιώς παρευρέθηκαν και οι εκλεκτοί χορηγοί της εκδήλωσης κατ’ αλφαβητική σειρά:

Ο κύριος Κωστής Φραγκούλης, CEO της Franman.

Ο κύριος Νικόλαος Γερασίμου, ναυτιλιακός δικηγόρος και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Ναυτικού Δικαίου.

Ο κύριος Δρ.Πάνος Φασουλής Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας Grid Shipping & Capital Ltd. και ο κύριος Σπύρος Τόγιας, CEO της Grid Shipping & Capital Ltd.

Ο κύριος Κατράδης Κωνσταντίνος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου εταιρειών Κατράδης – Κατράδης Σχοινιά Ναυτιλίας Α.Β.Ε.Ε.

Η κυρία Δανάη Μπεζεντάκου CEO της Navigator Shipping consultants Concept Founder-YES FORUM & Αντιπρόεδρος του International Propeller Club (Port of Piraeus) και η Χριστίνα Μπεζαντάκου consultants Concept Founder-YES FORUM .

Ο κύριος Βασίλης Πρεβεζάνος και ο κύριος Ισαάκ Ματαράσσο απο την New Vision Shipping S.A.

Ο κύριος Κωστής, Φραγκούλης Πρόεδρος του Propeller Club Πειραιά.

Ο καπετάν Παναγιώτης Τσάκος, TSAKOS GROUP OF COMPANIES.

Ο κύριος Ιώαννης Φλουτάκος, Managing Director της Ursa Shipbrokers.

Η εκδήλωση έλαβε τέλος με την απονομή αναμνηστικής τιμητικής πλακέτας στον επίτιμο προσκεκλημένο ομιλητή τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κύριο Κωστή Χατζηδάκη.

Comments are closed.