EU Climate Pact: «H υγεία σε ένα μεταβαλλόμενο κλίμα: Πλοήγηση στο μέλλον της Δημόσιας Υγείας»

Πρόσκληση σε εκδήλωση του Συμφώνου για το Κλίμα στην Ελλάδα

Το ΙΝΖΕΒ, Εθνικός Συντονιστής του Συμφώνου για το Κλίμα (EU Climate Pact) σας προσκαλεί στην εκδήλωση «H υγεία σε ένα μεταβαλλόμενο κλίμα: Πλοήγηση στο μέλλον της Δημόσιας Υγείας». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 19 Απριλίου 2024, από τις 16:00 έως τις 17:30, διαδικτυακά στην πλατφόρμα του Zoom.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε εκπροσώπους από όλο το φάσμα των ενδιαφερομένων μερών (φορείς της κοινωνίας των πολιτών, εκπαιδευτικούς και μαθητές/φοιτητές, σύνδεσμους πολιτών, διαμορφωτές πολιτικής, επαγγελματίες, επαγγελματικούς φορείς, κ.α.).

Στόχος της εκδήλωσης είναι εξεταστεί η αλληλεπίδραση της δημόσιας υγείας και της κλιματικής αλλαγής, που αποτελεί μια από τις πιο πιεστικές προκλήσεις της εποχής μας. Θα παρουσιαστούν ερευνητικά αποτελέσματα και παραδείγματα, που θα αναδεικνύουν τον αντίκτυπο των κλιματικών αλλαγών στην ανθρώπινη υγεία, καθώς και βιώσιμων παρεμβάσεων που αντιμετωπίζουν κάποιες από τις αρνητικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Θα αναδειχθεί επιπλέον η επιτακτική ανάγκη για διάλογο μεταξύ των επαγγελματιών της δημόσιας υγείας και των πολιτών.

Για την συμμετοχή στην εκδήλωση δεν υπάρχει κόστος, απαιτείται όμως εγγραφή, η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες και πρόσβαση στο προσχέδιο της ημερήσιας διάταξης, πατήστε εδώ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα ελληνικά.

EU Climate Pact

Το Σύμφωνο για το Κλίμα (EU Climate Pact) αποτελεί πρωτοβουλία της Γενικής Διεύθυνσης για το Κλίμα (DG Clima) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (European Commission). Το Σύμφωνο είναι μέρος της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας με στόχο να στηρίξει την ΕΕ να πετύχει τον στόχο της να γίνει κλιματικά ουδέτερη έως το 2050. Η εκδήλωση αναμένεται να συμβάλει στη συνεργασία και την ανταλλαγή ιδεών για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στον τομέα του κλίματος και να κινητοποιήσει τους πολίτες να αναλάβουν ενεργό δράση.

Comments are closed.