Η MYTILINEOS και η Powerledger συνεργάζονται για την έξυπνη προμήθεια και παρακολούθηση της ενέργειας

  • Η MYTILINEOS, μέσω της συνεργασίας της Protergia με την Powerledger, εισάγει στην Ελλάδα λειτουργίες παρακολούθησης και εντοπισμού προέλευσης ενέργειας
  • Οι καταναλωτές της Protergia μπορούν πλέον εύκολα να εντοπίζουν και να οπτικοποιούν σχεδόν σε πραγματικό χρόνο την προέλευση της ενέργειάς τους, αλλά και να παρακολουθούν το αποτύπωμα άνθρακα τους βήμα προς βήμα
  • Χάρη στην τεχνολογία της Powerledger, η MYTILINEOS αποκτά μια συνολική εικόνα του ενεργειακού χαρτοφυλακίου τόσο των δικών της πελατών, όσο και αυτών της Protergia, συμπεριλαμβανομένης της επιτόπιας παραγωγής, των Συμβάσεων Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (PPA) και των Εγγυήσεων Προέλευσης (GO), προσφέροντας έναν αποτελεσματικό τρόπο επίτευξης των ενεργειακών στόχων με χαμηλό κόστος.

H MYTILINEOS  μέσω της Protergia, σε συνεργασία με την Powerledger (POWERLEDGER), εισάγει στην Ελλάδα λειτουργίες παρακολούθησης και εντοπισμού προέλευσης της ενέργειας.

Μέσω της πλατφόρμας της Powerledger, οι καταναλωτές της MYTILINEOS και της Protergia μπορούν πλέον να παρακολουθούν, να εντοπίζουν και να οπτικοποιούν σχεδόν σε πραγματικό χρόνο την προέλευση της ενέργειάς τους, αλλά και να παρακολουθούν το ανθρακικό τους αποτύπωμα βήμα προς βήμα. Ταυτόχρονα, μπορούν να διαχειριστούν την ενεργειακή τους κατανάλωση, μεταφέροντας τους μεγαλύτερους όγκους σε περιόδους υψηλότερης παροχής «πράσινης» ενέργειας ή επενδύοντας σε λύσεις αποθήκευσης. Επίσης, η πλατφόρμα βοηθά τους πελάτες να λάβουν πιο έξυπνες αποφάσεις προμήθειας, όπως η υπογραφή Συμβάσεων Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (PPA), που συμβάλλουν στη δημιουργία ενός πιο υβριδικού ενεργειακού χαρτοφυλακίου, το οποίο συμβαδίζει καλύτερα με τις ενεργειακές ανάγκες τους. Στο πλαίσιο της συνεργασίας, οι δύο εταιρείες παρέχουν επίσης έξυπνες λύσεις, όπως η παρακολούθηση της «πράσινης» ενέργειας και η αναζήτηση βέλτιστων τιμών σε σημεία φόρτισης EV.

Τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά της σύμπραξης MYTILINEOS – Powerledger είναι τα εξής:

  • Επιτρέπει στους καταναλωτές να εντοπίζουν και να οπτικοποιούν την ενέργεια σχεδόν σε πραγματικό χρόνο, με τη χρήση τεχνολογίας blockchain και τεχνητής νοημοσύνης.
  • Επιτρέπει στη MYTILINEOS να αποκτήσει μια βαθύτερη εικόνα της συμπεριφοράς, των προτιμήσεων και των μοτίβων ζήτησης ενέργειας των πελατών της, και δίνει μια «βαθμολογία ενέργειας χωρίς άνθρακα» για τον προσδιορισμό του ποσοστού της μετρούμενης καταναλισκόμενης ενέργειας που έχει παραχθεί χωρίς άνθρακα.
  • Επιτρέπει στη MYTILINEOS να παρακολουθεί το σύνολο του ενεργειακού της χαρτοφυλακίου, συμπεριλαμβανομένης της επιτόπιας παραγωγής, των PPA και των GO.
  • Επιτρέπει τη σφράγιση «χρόνου» και «τόπου» της παραγωγής και κατανάλωσης ενέργειας, κάτι που καθιστά εφικτή την απρόσκοπτη μετάβαση σε ένα 24ωρο σύστημα ανανεώσιμης ενέργειας.

Η τεχνολογία blockchain της Powerledger χρησιμοποιεί δεδομένα έξυπνων μετρητών για την ενδελεχή παρακολούθηση και τον εντοπισμό της παρεχόμενης ενέργειας, από την πηγή παραγωγής της έως το σημείο κατανάλωσής της. Εξασφαλίζει ένα ασφαλές και οικονομικά αποδοτικό ψηφιακό αρχείο για κάθε παρεχόμενη κιλοβατώρα (kWh), παρέχοντας απαράμιλλη διαφάνεια και λογοδοσία σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού ενέργειας.

Εφαρμόζοντας τεχνολογίες αιχμής, η συνεργασία αυτή υπογραμμίζει τη δέσμευση της MYTILINEOS στην καινοτομία και τη βιωσιμότητα, καθιστώντας την εταιρεία πρωτοπόρο στην ενεργειακή μετάβαση. Η σύμπραξη αυτή μας δίνει την δυνατότητα να παρέχουμε στους πελάτες μας μεγαλύτερη διαφάνεια.

Comments are closed.