Η EBRD χρηματοδοτεί αιολικό πάρκο 102 MW στη Ρουμανία

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) δήλωσε ότι δανείζει περισσότερα από 46 εκατομμύρια ευρώ (49,5 εκατομμύρια δολάρια) για την κατασκευή χερσαίου αιολικού πάρκου 102 MW στη Ρουμανία.

Το αιολικό πάρκο Urleasca θα βρίσκεται στη νοτιοανατολική κομητεία Braila και θα κατασκευαστεί και θα λειτουργεί από την ισραηλινή κοινοπραξία (JV) BIG MEGA Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ανέφερε η EBRD σε δελτίο τύπου.

Το αιολικό πάρκο εκτιμάται ότι θα παράγει περίπου 277 GWh ανανεώσιμης ενέργειας ετησίως, μειώνοντας τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά περίπου 115.000 τόνους ετησίως.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που υποστηρίζουμε το πρώτο έργο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της BIG MEGA για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στην περιοχή της EBRD. Το αιολικό πάρκο αναμένεται να επωφεληθεί από τις εταιρικές Συμφωνίες Αγοράς Ενέργειας και να ενισχύσει την αύξηση της δυναμικότητας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Ρουμανίας, η οποία έχει στόχο να αυξηθεί προσθέτοντας 11,9 GW το επόμενο διάστημα χρόνια», δήλωσε ο Grzegorz Zielinski, επικεφαλής της Energy Europe στην EBRD.

Πέρυσι, η Ρουμανία δεσμεύτηκε να αυξήσει το μερίδιο της ανανεώσιμης ενέργειας στη συνολική κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε 36,2% έως το 2030 από 24,3% το 2019.

Το δάνειο των 46 εκατ. ευρώ αποτελεί μέρος ενός πακέτου χρηματοδότησης 93 εκατ. ευρώ που παρέχεται από κοινού στην BIG MEGA από την EBRD και την OTP Bank.

Η BIG MEGA Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας είναι μια Κοινοπραξία μεταξύ Ισραηλινών εταιρειών ακινήτων BIG Shopping Centers και MEGA OR Holdings. Οι δύο εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων δημιούργησαν την ΚΕ με στόχο να επεκταθούν στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

($=0,9296 ευρώ)

Comments are closed.