Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Ζητά να επιβληθεί μποϊκοτάζ στο ρωσικό πετρέλαιο

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας πρότεινε την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας, μεταξύ των οποίων ζήτησε τη διακοπή των εξαγωγών στη χώρα.

Ο Ουκρανός Πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ζήτησε σήμερα νέες διεθνείς κυρώσεις κατά της Ρωσίας για την εισβολή της στην Ουκρανία, προτείνοντας μποϊκοτάζ του ρωσικού πετρελαίου και άλλων ρωσικών εξαγωγών και τη διακοπή των εξαγωγών στη Ρωσία.

Οι δυτικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν για τη στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας έχουν ήδη απομονώσει τη Ρωσία σε βαθμό που δεν έχει ξαναζήσει μια τόσο μεγάλη οικονομία.

Ο Β. Ζελένσκι είπε ότι η οικονομική πίεση πρέπει να αυξηθεί, ζητώντας να τεθεί σε ισχύ διεθνές εμπορικό εμπάργκο στη Ρωσία.

«Εάν η εισβολή συνεχιστεί και η Ρωσία δεν έχει εγκαταλείψει τα σχέδιά της κατά της Ουκρανίας, τότε χρειάζεται ένα νέο πακέτο κυρώσεων…για χάρη της ειρήνης», είπε σε βιντεοφωνική ομιλία, αναφέροντας ιδιαίτερα το μποϊκοτάζ του ρωσικού πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου. .

«Μποϊκοτάρετε τις εισαγωγές στη Ρωσία – εάν δεν τηρούν τους κανόνες πολιτισμού, τότε δεν πρέπει να λαμβάνουν αγαθά και υπηρεσίες από τον πολιτισμό – αφήστε τον πόλεμο να τους τροφοδοτήσει», είπε.

Comments are closed.