Χαμηλότερες σήμερα οι τιμές ενέργειας

Μείωση κατέγραψαν οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου τόσο στην εγχώρια όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά, ενώ νέα άνοδο σημείωσαν οι τιμές πετρελαίου.

Υποχώρηση των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου σημειώνεται σήμερα τόσο στο ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά. Η τιμή για το ρεύμα διαμορφώνεται στην προημερήσια αγορά του ελληνικού Χρηματιστηρίου για την αυριανή ημέρα στα 313,25 ευρώ ανά μεγαβατώρα, 10% χαμηλότερα σε σχέση με σήμερα.

Το φορτίο προβλέπεται να καλυφθεί από μονάδες φυσικού αερίου (39,5%), ανανεώσιμες πηγές (27%), λιγνίτες (16,7%) και εισαγωγές (8,7%). Κάτω από τα 140 ευρώ ανά μεγαβατώρα διαμορφώνεται αυτήν την ώρα η τιμή του φυσικού αερίου στην ολλανδική αγορά, στα 139,5 ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση 10,4% σε σχέση με χθες.

Στα ύψη ξανά οι τιμές πετρελαίου

Νέα άνοδο σημειώνει σήμερα το πετρέλαιο, με το βαρέλι μπρεντ μέχρι αυτή τη στιγμή να διαμορφώνεται στα 114,68 δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 3,47%.

Η τιμή του πετρελαίου έπεσε χτες κατά 12%, ωστόσο ξανανεβαίνουν σήμερα ύστερα από τις δηλώσεις των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που περιόρισαν τις ελπίδες για μια αύξηση της παραγωγής από τον Οργανισμό Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ).

Στις 10:40 ώρα Ελλάδας, το βαρέλι του μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας είχε φτάσει ακόμα και στα 116,80 δολάρια, ενώ το αμερικανικό αργό (WTI) ενισχύεται κατά 3,74% στα 112,67 δολάρια, ύστερα από σημαντική πτώση χθες.

Comments are closed.