Δήμος Αθηναίων: 2,3 εκατ. ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση των επιχειρήσεων

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου μέσω της πρωτοβουλίας «Athens Business Green Toolkit» θα χρηματοδοτηθούν περίπου 111 μικρές επιχειρήσεις.

Ο Δήμος Αθηναίων στηρίζει με 2,3 εκατ. ευρώ 111 μικρές επιχειρήσεις στο ιστορικό κέντρο, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να προχωρήσουν στην ενεργειακή αναβάθμιση των υποδομών και του εξοπλισμού τους και -με αυτόν τον τρόπο- να μειώσουν τις δαπάνες ενέργειας και το λειτουργικό τους κόστος.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Δήμου, πρόκειται για την πρωτοβουλία «Athens Business Green Toolkit», που ανακοινώθηκε πέρυσι τον Μάιο από την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ) και εντάσσεται σε μία ολοκληρωμένη στρατηγική της δημοτικής Αρχής Μπακογιάννη να στηρίξει την τοπική οικονομία και ταυτόχρονα να δημιουργήσει τις καλύτερες προϋποθέσεις για μία βιώσιμη και ανθεκτική πόλη.

Στο πλαίσιο της δράσης, οι μικρές αθηναϊκές επιχειρήσεις που κατέθεσαν τις αιτήσεις χρηματοδότησης με βάση τα επενδυτικά τους σχέδια (προϋπολογισμού από 5.000 έως 30.000 ευρώ), χρηματοδοτούνται από τον Δήμο Αθηναίων για το 80% του συνόλου της επένδυσής τους, προκειμένου να αναβαθμίσουν ενεργειακά και λειτουργικά την επιχείρηση.

Αυτό σημαίνει, τονίζεται στην ανακοίνωση του Δήμου, εγκαταστάσεις περισσότερο «φιλικές» προς το περιβάλλον με μειωμένη κατανάλωση ενέργειας και κατά συνέπεια, με εξασφάλιση σημαντικών πόρων για την ίδια την επιχείρηση. Η πρωτοβουλία υλοποιείται μέσω της ΕΑΤΑ και εντάσσεται στο πακέτο μέτρων συνολικού προϋπολογισμού 40 εκατ. ευρώ, που ανακοινώθηκε τον Νοέμβριο του 2020 από τη δημοτική Αρχή για την ενίσχυση των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται εντός των ορίων της περιοχής παρέμβασης της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) του Δήμου Αθηναίων.

«Σε μία περίοδο που η ενεργειακή κρίση εξελίσσεται σε καθοριστικό παράγοντα για την επιβίωση των μικρών επιχειρήσεων, αξιοποιούμε ευρωπαϊκούς πόρους για να στηρίξουμε για μία ακόμη φορά την αγορά και να προσφέρουμε οικονομική ανάσα σε επιχειρήσεις του ιστορικού κέντρου», δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

«Με στοχευμένες «πράσινες» παρεμβάσεις, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για μία βιώσιμη Αθήνα και ταυτόχρονα συμβάλλουμε δυναμικά στην ενίσχυση της οικονομίας της πόλης», υπογράμμισε.

Αναλυτικές πληροφορίες για την εξέλιξη της υλοποίησης της δράσης παρέχονται ηλεκτρονικά στις σελίδες του ΕΦΔ ΟΧΕ/ΣΒΑΑ Δήμου Αθηναίων (www.athensib.gr), της ΕΛΑΝΕΤ (www.elanet.gr) και του ΕΦΕΠΑΕ (www.efepae.gr).

Comments are closed.