Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνάντηση κορυφής με επίκεντρο την ενέργεια

Ο Πρωθυπουργός θα συμμετάσχει μέσω τηλεδιάσκεψης στη σύσκεψη που διοργανώνει ο Ιταλός πρωθυπουργός στην Ρώμη.

Η συνάντηση που διοργανώνει την ερχόμενη Παρασκευή στην Ρώμη ο Ιταλός πρωθυπουργός, με την συμμετοχή του Ισπανού πρωθυπουργού, Πέδρο Σάντσεθ, του Πορτογάλου, Αντόνιο Κόστα και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη μέσω τηλεδιάσκεψης, θα είναι αφιερωμένη στο θέμα της ενέργειας σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πιο συγκεκριμένα, αναμένεται να συζητηθεί η πρόταση για μια ανώτατη τιμή της ενέργειας, για την αύξηση των αποθεμάτων και για «ενιαία αγορά» ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου από μέρους όλων των χωρών της Ένωσης, με στόχο να μειωθούν οι σχετικές τιμές.

Σύμφωνα με πηγές της ιταλικής κυβέρνησης πρόκειται για μια φυσική συνέχεια των όσων συζητήθηκαν στην άτυπη Σύνοδο των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων των Βερσαλλιών, την περασμένη εβδομάδα, ενόψει και τις επόμενης Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής , η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 24 και 25 Μαρτίου. Παράλληλα, η πρωτοβουλία αυτή θεωρείται και συνέχεια των όσων είχαν συζητηθεί και του πνεύματος που είχε χαρακτηρίσει την Σύνοδο Κορυφής EU MED 9, η οποία διεξήχθη στην Αθήνα, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Comments are closed.