Seven Red Lines: Ο καινοτόμος πάροχος επιχειρηματικών λύσεων data management και business intelligence

Μεταφέροντας την εμπειρία και τα μαθήματα μεγάλων έργων σε υπηρεσίες και προϊόντα για μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

H πανδημία έπληξε την ελληνική οικονομία σε μια περίοδο ανάπτυξης, με θετικά δημοσιονομικά μεγέθη, βελτιωμένα επίπεδα εμπιστοσύνης και εύκολη πρόσβαση στις διεθνείς αγορές. Η δημόσια διοίκηση είχε την ευχέρεια να δημιουργήσει επαρκή δημοσιονομικό χώρο για την υποστήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης. Ταυτόχρονα, η χώρα μας χαρακτηρίζεται από χαμηλό βαθμό ψηφιακού μετασχηματισμού τόσο στις δημόσιες υπηρεσίες όσο και στον ιδιωτικό τομέα, τη «ραχοκοκαλιά» της ελληνικής οικονομίας.

Επιπρόσθετα, το μικρό μέγεθος των ελληνικών επιχειρήσεων τις εγκλωβίζει σε ένα καθεστώς χαμηλής παραγωγικότητας και εσωστρέφειας και περιορίζει σημαντικά την ικανότητά τους να αντλούν ρευστότητα, να επενδύουν και να καινοτομούν. Η Seven Red Lines είναι μια startup εταιρεία, η οποία, αν και επηρεάστηκε από τις συνέπειες της πανδημίας, κατόρθωσε να αντεπεξέλθει, να εξελιχθεί και να επεκταθεί.

Κι αυτό γιατί διαθέτει στελέχη με πολυετή εμπειρία, τόσο τεχνική όσο και επιχειρηματική, στην υλοποίηση λύσεων επιχειρηματικής ευφυΐας (Business Intelligence) καθώς και στην επεξεργασία και διαχείριση μεγάλων όγκων πληροφοριών. Η εμπειρία αυτή αντανακλάται στα προϊόντα και τις υπηρεσίες που παρέχει και χαρακτηρίζονται από την ποιότητα, την αξιοπιστία και την ταχύτητα παράδοσης.

Το μυστικό επιτυχίας της Seven Red Lines

Η ιδέα για το project της Seven Red Lines «γεννήθηκε» το 2017 από τους Αντώνη Σιδερή και Κωνσταντίνο Κουίνη με στόχο να βοηθήσει εταιρείες να αξιοποιήσουν τα δεδομένα τους, ώστε να βελτιώσουν την οργάνωση, τη παραγωγικότητα και την κερδοφορία τους, αξιοποιώντας στο έπακρο το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό που απασχολούν. Παρέχει υπηρεσίες και λύσεις Business Intelligence, Data Managment και Outsourcing, ενώ είναι συνεργάτης της Microsoft και της MicroStrategy.

Βασικά χαρακτηριστικά που την κάνουν να ξεχωρίζει είναι η πελατοκεντρική προσέγγιση, οι σύγχρονες τεχνολογίες και η μεγάλη εμπειρία στην υλοποίηση συστημάτων Business Intelligence. Στα πέντε χρόνια λειτουργίας της έχει ήδη αναλάβει έργα διαχείρισης δεδομένων και Business Intelligence για μεγάλες εταιρείες και οργανισμούς. Την εμπειρία αυτή τη διοχέτευσε στα προϊόντα της και ειδικότερα στο BASC.

Η ολοκληρωμένη λύση ΒΙ

Το BASC πρόκειται για ένα σύστημα Business Intelligence παρακολούθησης εμπορικών επιχειρήσεων, στο οποίο έχουν τυποποιηθεί τα συνηθέστερα στοιχεία και δείκτες που παρακολουθεί μια εμπορική εταιρεία. Αποτελεί έναν γρήγορο και οικονομικό τρόπο να ξεκινήσει μια επιχείρηση να ελέγχει τα σημαντικότερα στοιχεία της δραστηριότητάς της. Ειδικά σε μια περίοδο κατά την οποία είναι σημαντικό να μη χαθεί ο έλεγχος των πωλήσεων και παράλληλα να αποδεσμευθεί ο χρόνος υπαλλήλων και διευθυντών από εργασίες συλλογής και προετοιμασίας αναφορών για να πάρουν αποφάσεις.

Στο βασικό πακέτο, το BASC περιέχει ένα σύνολο επιλεγμένων αναφορών που καλύπτουν ευρύ φάσμα αναλύσεων και απευθύνονται στη διοίκηση, το εμπορικό, τις πωλήσεις, το marketing και το λογιστήριο. Το BASC αποτελεί το πρώτο βήμα στον ευφυή μετασχηματισμό μιας επιχείρησης. Η Seven Red Lines μπορεί να επεκτείνει τις δυνατότητες ανάλυσης που παρέχει το βασικό πακέτο με πολλές επιπλέον δυνατότητες, οι οποίες προσαρμόζονται στις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες των επιχειρήσεων που συνεργάζεται. Τα πλεονεκτήματα του BASC είναι πολλαπλά, καθώς μπορεί, μεταξύ άλλων, να αποκαλύπτει την αντικειμενική εικόνα της επιχείρησης άμεσα, να αυξάνει την αποτελεσματικότητα των πωλητών, να συμβάλλει στη διατήρηση πελατών και να προσαρμόζεται απόλυτα στις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της επιχείρησης.

Είναι υλοποιημένο σε Microsoft Power BI, οπότε διαθέτει εύχρηστο, φιλικό και οικείο προς τον χρήστη περιβάλλον, προσβάσιμο με ασφάλεια από browser, tablets, ή κινητά, ενώ παρέχει άμεσα αντιληπτά αποτελέσματα αποσβένοντας την επένδυση σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η Seven Red Lines επενδύει διαρκώς σε αυτό το προϊόν, προσθέτοντας νέες αναλύσεις και δυνατότητες.

Όσον αφορά το outsourcing, η Seven Red Lines συνεργάζεται με μεγάλες εταιρείες ως υπεργολάβος σε έργα στον τραπεζικό και ασφαλιστικό τομέα κυρίως. Αξιοποιώντας την εμπειρία τόσο σε τεχνικό επίπεδο όσο και εμπορικό αποτελεί έναν αξιόπιστο συνεργάτη που μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις και να συμβάλει στην καλύτερη απόδοση της ευρύτερης ομάδας του έργου.

Τα επόμενα βήματα – Πληροφόρηση παντού

Σύντομα η Seven Red Lines θα ξεκινήσει την παροχή μιας νέας υπηρεσίας υπό τη μορφή SaaS, που θα προσφέρεται ουσιαστικά ως HyperIntelligence as a Service. Πρόκειται για μια καινοτομία της MicroStrategy, με την οποία εμπλουτίζονται οι εφαρμογές που χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις, όπως Office, Outlook, SalesForce κ.λπ., σε κάθε μέσο –υπολογιστή ή φορητή συσκευή– με μικρά dashboards (HyperCards) τα οποία περιέχουν πληροφορίες για στοιχεία όπως πελάτες, προμηθευτές, προϊόντα, υπάλληλοι κ.ά.

Η υπηρεσία αυτή φέρνει την πληροφόρηση μιας αναφοράς ΒΙ εκεί όπου τη χρειάζεται το στέλεχος, χωρίς να το αναγκάζει να διακόπτει ό,τι κάνει, βοηθώντας στην καλύτερη λήψη αποφάσεων και αυξάνοντας την παραγωγικότητά του. Πληροφόρηση για όλους, οποτεδήποτε και οπουδήποτε. Ακόμα, η Seven Red Lines έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία ώστε να εμπλουτιστούν οι ήδη παρεχόμενες υπηρεσίες με Data Analytics, με τα οποία εξειδικευμένοι συνεργάτες θα μπορούν να παρέχουν αναλύσεις των δεδομένων των πελατών, χρησιμοποιώντας προχωρημένες τεχνικές Μηχανικής Μάθησης (ML).

Comments are closed.