GreenTecLab: Βραβεύτηκαν οι καλύτερες «πράσινες» μαθητικές Startups

Πραγματοποιήθηκε ο πρώτος μαθητικός διαγωνισμός επαγγελματικών λυκείων για «πράσινες» νεοσύστατες επιχειρήσεις.

Βραβεία για τις «πράσινες» επιχειρηματικές τους ιδέες έλαβαν μαθητές από ΕΠΑΛ της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, οι οποίοι διακρίθηκαν κατά τον Πρώτο Μαθητικό Διαγωνισμό Επαγγελματικών Λυκείων, που πραγματοποιήθηκε στη μνήμη του εκλιπόντος Προέδρου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΒΕΠ) Ανδριανού Μιχάλαρου και διοργανώθηκε από το  Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με το ΒΕΠ, στο πλαίσιο του έργου GreenTecLab, Ενδυνάμωση για «πράσινες» νεοσύστατες επιχειρήσεις για την προστασία του κλίματος και τη βιωσιμότητα.

Ειδικότερα, μετά από την αξιολόγηση ειδικής κριτικής επιτροπής:

  • Στη θεματική ενότητα «Καινοτόμα προϊόντα» το πρώτο βραβείο, με έπαθλο 3.000 ευρώ, απέσπασαν οι μαθητές από το 1ο ΕΠΑΛ Μεγάρων και το δεύτερο οι μαθητές του ΕΠΑΛ Κορυδαλλού, με έπαθλο 2.000 ευρώ.
  • Στη θεματική ενότητα «Περιβάλλον» και με τα ίδια έπαθλα, το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στους μαθητές του 3ου Εργατικού Κέντρου Πειραιά (Δραπετσώνας) και το δεύτερο στους μαθητές του Πρότυπου Επαγγελματικού Λυκείου Περάματος.
  • Στη θεματική ενότητα «Έξυπνη και Βιώσιμη Πόλη» πρώτοι αναδείχθηκαν οι μαθητές του 3ου Εργατικού Κέντρου Πειραιά (Δραπετσώνας) και δεύτεροι οι μαθητές του 4ου ΕΠΑΛ Πειραιά Ναυτικής Κατεύθυνσης “Νίκος Καββαδίας”, λαμβάνοντας, αντίστοιχα, τα έπαθλα των 3.000 ευρώ και 2.000 ευρώ.

Οι ανωτέρω μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις «πράσινες» επιχειρηματικές ιδέες τους και να ιδρυθούν στη συνέχεια «βιώσιμες» Startups.

Σημειώνεται ότι του Πρώτου Μαθητικού Διαγωνισμού ΕΠΑΛ Πειραιά που έλαβε χώρα στις 16 Μαΐου, στο Ίδρυμα Ευγενίδου, είχαν προηγηθεί τον περασμένο Δεκέμβριο διαδικτυακά εργαστήρια πράσινης επιχειρηματικότητάς, όπου συμμετείχαν μαθητές από τα Επαγγελματικά Λύκεια της Επιμελητηριακής Περιφέρειας, ώστε να προετοιμαστούν για τον διαγωνισμό.

Τον πρώτο διαγωνισμό ΕΠΑΛ «Ανδριανός Μιχαλαρος» τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Κώστας Κατσαφάδος, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γεώργιος Κώτσηρας και η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου. Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης ο γιος του εκλιπόντος προέδρου του ΒΕΠ, Ιωάννης Μιχάλαρος, τα μέλη του Δ.Σ. του ΒΕΠ, Γεώργιος Κωνσταντόπουλος, Α’ Αντιπρόεδρος,  Δήμητρα Νάστου, Β’ Αντιπρόεδρος, ο Γεώργιος Παπαθανασίου, Οικονομικός Επόπτης και ο Δημήτριος Φανουργάκης, Υπεύθυνος ΓΕΜΗ-ΒΕΠ.

Το έργο GreenTecLab χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για την Προστασία του Κλίματος (EUKI) του Υπουργείου Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος, συντονιστής του είναι το Fiap e.V και εταίροι του το Πανεπιστήμιο του Καντίθ, το Πανεπιστήμιο της Σεβίλλης, το Δημαρχείο του Καντίθ από την Ισπανία, η Pedal-Consulting από τη Σλοβακία και από την Ελλάδα το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Σημειώνεται ότι στην Αθήνα το έργο GreenTecLab υλοποιείται σε συνεργασία με το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά και τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Υποστηρικτές του έργου για τις δράσεις στην Αθήνα είναι οι φορείς: Academy of Entrepreneurship Training, Electra Energy, “ETHOS LAB” Κέντρο Έρευνας για τη Διακυβέρνηση και την Αειφορία Ι.Κ.Ε. & Ινστιτούτο Μελέτης της Τοπικής Ιστορίας, Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, The People’s Trust και Uni.fund.

Comments are closed.