ΥπΑΑΤ-ΕΛΓΑ: Ανακοινώθηκαν 130 προσλήψεις γεωπόνων

Στόχος είναι ενίσχυση των υποκαταστημάτων του Οργανισμού, έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί η εκτίμηση των ζημιών από την πρόσφατη κακοκαιρία «Genesis».

Τις προσλήψεις 130 γεωπόνων με συμβάσεις οκτάμηνης διάρκειας, ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΛΓΑ. Η απόφαση του Προέδρου, Ανδρέα Λυκουρέντζου, αποσκοπεί στην ενίσχυση των υποκαταστημάτων του ΕΛΓΑ με ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να εξελιχθεί το εκτιμητικό έργο του Οργανισμού, μετά από τις ζημίες τις οποίες προκάλεσε στις καλλιέργειες φυτικού κεφαλαίου η πρόσφατη κακοκαιρία «Genesis».

Ειδικότερα για την εκτίμηση των ζημιών προσλαμβάνονται στη Δυτική Μακεδονία 35 γεωπόνοι στο Υποκατάστημα Κοζάνης.

Αντίστοιχα, για τις ζημιές στις καλλιέργειες άλλων Περιφερειακών Ενοτήτων στα Υποκαταστήματα Βέροιας προσλαμβάνονται 25 γεωπόνοι, Λάρισας 20, Αλεξανδρούπολης 15, Θεσσαλονίκης 12, Πάτρας 8, Ηρακλείου 5, Καβάλας 5 και Τρίπολης 5.

Κατόπιν συνεργασίας του προέδρου του ΕΛΓΑ με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργο Γεωργαντά, και τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη, ο Οργανισμός είναι σε ετοιμότητα να προκηρυχθούν και νέες θέσεις εκτάκτων γεωπόνων εάν αυτό απαιτηθεί από την εξέλιξη του εκτιμητικού έργου στις συγκεκριμένες περιοχές.

Comments are closed.