Από την Κύπρο στα «Ποσειδώνια 2022» η πράσινη Verum et Accuratus

Η κυπριακή Startup ασχολείται με την επαλήθευση (verification) εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, διοξειδίου του άνθρακα καθώς και την επαλήθευση στον τομέα του ESG.

Η Verum et Accuratus (True and accurate) ξεχώρισε για τις βιώσιμες και καινοτόμες λύσεις της στα φετινά «Ποσειδώνια».

Πρόκειται για μια κυπριακή Startup η οποία ασχολείται με την επαλήθευση (verification) εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, διοξειδίου του άνθρακα καθώς και την επαλήθευση στον τομέα του ESG.

Τα τελευταία χρόνια γινόμαστε όλο και περισσότερο μάρτυρες των συνεπειών της κλιματική αλλαγής στην καθημερινή μας ζωή. Το να καθυστερήσουμε όσο μπορούμε περισσότερη την κλιματική αλλαγή έχει καταστεί πλέον αδήριτη ανάγκη και θέμα παγκόσμιας προτεραιότητας. Έτσι η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Ηνωμένα Έθνη έχουν θεσπίσει κανονισμούς και στοχευμένα μέτρα για τη δραστική μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου και του διοξειδίου του άνθρακα.

Η νεοφυής επιχείρηση παρέχει ακριβείς και έγκυρες μετρήσεις, δεδομένα σημαντικά προκειμένου οι εταιρείες να σχεδιάζουν και να εφαρμόζουν στρατηγικές μείωσης των αερίων του θερμοκηπίου και του διοξειδίου του άνθρακα. Εκτός από τον τομέα της ναυτιλίας, η Verum et Accuratus προσφέρει υπηρεσίες επαλήθευσης τόσο στις αερομεταφορές αλλά και στη βιομηχανία.

Η Verum et accuratus έχει εγγραφεί σαν εταιρεία μόλις στα μέσα του Μαρτίου που πέρασε και ήδη έχει επιλεγεί ανάμεσα από 123 Startups, αποτελώντας μέρος της τελικής 8αδας που θα συμμετάσχει στον 7o κύκλο του IDEA της Τράπεζας Κύπρου.

Η εταιρεία έχει έδρα την Πάφο και αποτελείτε από τους Δημήτρη Αρέστη (CEO,  με εμπειρία 12 χρόνων στη βιομηχανία, και 6 χρόνια στα ναυτιλιακά), Petar Illic (COO, 10 χρόνια εμπειρίας στα ναυτιλιακά),  Βάσο Φοίβου (Head of Shipping department, ναυπηγός με 6 χρόνια εμπειρία στα ναυτιλιακά), Παναγιώτη Τσάτσιο (Head of Industry Department me 15 χρόνια εμπειρία στις Βιομηχανικές εφαρμογές και τη ναυτιλία) και τον Αλέξανδρο Ιωάννου (Head of Aviation Department, πιλότος στην πολιτική αεροπορία).

Σκοπός της Verum et Accuratus στα Ποσειδώνια 2022 είναι να κάνει αισθητή την παρουσία της προκειμένου να γνωρίσει ο κόσμος της ναυτιλίας τις υπηρεσίες που προσφέρει, με γνώμονα την ακρίβεια, την ταχύτητα και την αξιοπιστία.

Διαβάστε περισσότερα στο StartupperGR.

Comments are closed.