ΔΥΠΑ: Πρόγραμμα «πράσινης» κατάρτισης για εργαζόμενους με επίδομα 400 ευρώ

Ο κάθε ωφελούμενος θα παρακολουθήσει ένα πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης συνολικής διάρκειας 80 ωρών (διά ζώσης και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης).

Αν είστε εργαζόμενος/η του ιδιωτικού τομέα και ενδιαφέρεστε να αναβαθμίσετε τις δεξιότητές σας για να εξελίξετε την εργασιακή σας πορεία, μπορείτε να δηλώσετε σήμερα συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα επιδοτούμενης κατάρτισης της ΔΥΠΑ σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες.

Για πρώτη φορά, η ΔΥΠΑ, σε συνεργασία με τα Κέντρα Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔιΒιΜ) των Πανεπιστημίων, διεθνείς κολοσσούς τεχνολογίας και αδειοδοτημένα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ), θα προσφέρει στους εργαζόμενους μία μεγάλη λίστα επιμέρους προγραμμάτων κατάρτισης  από τα οποία θα μπορείτε να επιλέξετε, ανάλογα με το εκπαιδευτικό και επαγγελματικό σας προφίλ.

Ο κάθε ωφελούμενος θα παρακολουθήσει ένα πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης συνολικής διάρκειας 80 ωρών (διά ζώσης και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης). Με την ολοκλήρωση του προγράμματος και την επιτυχία της πιστοποίησης των γνώσεων ο καταρτιζόμενος θα λάβει εκπαιδευτικό επίδομα που ανέρχεται σε 5 ευρώ/ώρα κατάρτισης.

Συνεπώς αν κάποιος ολοκληρώσει το πρόγραμμα 80 ωρών και πετύχει στις  εξετάσεις πιστοποίησης θα λάβει εκπαιδευτικό επίδομα ύψους 400 ευρώ.

Η διαδικασία είναι απλή: Μπείτε στο https://www.voucher.gov.gr και πατήστε στον σύνδεσμο «Εγγραφή στο Μητρώο Ωφελουμένων Εργαζομένων για κατάρτιση».

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν εργαζόμενοι οι οποίοι πληρούν τουλάχιστον τις εξής προϋποθέσεις:

– Είναι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα.

– Έχουν ηλικία άνω των 18 ετών.

– Είναι απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο https://voucher.gov.gr/upload/project_42/dypa-prosklhsh_ergazomenwn.pdf

Comments are closed.