Τι λένε οι αναλυτές του κλάδου για το SAP Sustainability

Για σχεδόν 15 χρόνια, η SAP έχει δεσμευτεί να είναι πρωτοπόρος στον τομέα της βιωσιμότητας τόσο στις δραστηριότητές της όσο και μέσω των προσφορών προϊόντων βιωσιμότητας για τους πελάτες της.

Οι αναλυτές της βιομηχανίας αξιολογούν την απόδοση βιωσιμότητας εταιρειών σε διάφορους κλάδους.
Η SAP έχει πρόσφατα αξιολογηθεί από ορισμένες από τις πιο σημαντικές εταιρείες αναλύσεων για την απόδοση βιωσιμότητας και τις λύσεις βιωσιμότητας που προσφέρουν.
Η Gartner, μια ανεξάρτητη εταιρεία αναλύσεων, δημοσίευσε πρόσφατα μια έκθεση με τίτλο “Αξιολόγηση Βιωσιμότητας: SAP”. Μια έκθεση από την εταιρεία αναλύσεων IDC νωρίτερα φέτος, “Index για την Βιωσιμότητα των Παρόχων Λογισμικού: SAP”, ανέφερε ότι η SAP πέτυχε “εξαιρετικά καλά”. Η δημοσιευμένη έκθεση της IDC τονίζει τον τρόπο με τον οποίο η SAP πρωτοπορεί ως προμηθευτής βιώσιμης ανάπτυξης.
Είναι ολοφάνερο ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να αντιμετωπίσουν επειγόντως τις προκλήσεις της βιωσιμότητας. Οι εταιρείες υιοθετούν νέες λύσεις τεχνολογίας για να τις βοηθήσουν να διαχειρίζονται τη βιωσιμότητα σε πολλούς διαφορετικούς τομείς, από περιβαλλοντικά ζητήματα όπως η ενέργεια, το νερό και τα απόβλητα έως κοινωνικά ζητήματα όπως η διαφορετικότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα έως θέματα διακυβέρνησης και αναφοράς.
Οι ηγέτες επιχειρήσεων αναζητούν τα καλύτερα εργαλεία που τους επιτρέπουν να ποσοτικοποιούν, να αναλύουν και να ενεργούν σε πραγματικό χρόνο, ακριβή και διαμοιραζόμενα δεδομένα βιωσιμότητας σε ολόκληρες τις λειτουργίες τους από άκρο σε άκρο. Με τις λύσεις ERP-κεντρικής SAP, τα χρηματοοικονομικά και μη χρηματοοικονομικά δεδομένα μπορούν να συγκεντρωθούν για ολοκληρωμένη λήψη αποφάσεων.
Οι ηγέτες επιχειρήσεων μπορούν όχι μόνο να διαχειριστούν την παραγωγικότητα τους και τα αποτελέσματα λειτουργίας τους, αλλά και να συνδέσουν αυτές τις πληροφορίες με δεδομένα σχετικά με τη βιωσιμότητα για να κάνουν την προστασία του κλίματος μετρήσιμη, τη διαφορετικότητα και την ένταξη ορατή και την ηθική ευθύνη διαφανή.

Η SAP έχει έναν μοναδικό ρόλο να διαδραματίσει στην υποστήριξη των προσπαθειών βιωσιμότητας των πελατών.
Οι πελάτες της SAP παράγουν το 87% του παγκόσμιου παγκόσμιου εμπορίου. Αυτό σημαίνει ότι τα προϊόντα και οι υπηρεσίες  μπορούν να βοηθήσουν την πλειονότητα των εταιρειών που κινούν την παγκόσμια οικονομία να οργανώσουν τις αλυσίδες εφοδιασμού, τη μεταφορά και τα χρηματοοικονομικά τους δεδομένα με τρόπο που να μπορεί να επιτρέψει μια δίκαιη, κυκλική οικονομία και μηδενικές εκπομπές.
Τα δεδομένα βιωσιμότητας ERP αποτελούν τη βάση για ολοκληρωμένη διαχείριση βιωσιμότητας.
Ως ηγέτης στην διοίκηση επιχειρησιακών πόρων, η SAP έχει πάνω από 50 χρόνια εμπειρίας στην υποστήριξη εταιρειών σε 25 βιομηχανίες για την βελτιστοποίηση των πόρων τους.

Η SAP έχει αναγνωριστεί επίσης ως η κορυφαία εταιρεία λογισμικού στους Δείκτηυς Βιώσιμης Ανάπτυξης Dow Jones για 15 χρόνια και ως ηγέτης στην περιβαλλοντική διαφάνεια και δράση από το CDP, μια διεθνή οργάνωση που θεωρείται ο χρυσός κανόνας της περιβαλλοντικής αναφοράς.

Τι ακολουθεί

Η βιωσιμότητα δεν είναι ένα τελικό στάδιο, είναι μια κατάσταση ύπαρξης. Υπό αυτή την έννοια, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να υιοθετήσουν μια προσέγγιση που εξελίσσεται και προσαρμόζεται συνεχώς για να παραμείνουν βιώσιμες.
Η SAP είναι αφοσιωμένη στην προώθηση της βιώσιμης επιχειρηματικότητας μέσω των δικών της δραστηριοτήτων και του ολοκληρωμένου χαρτοφυλακίου λύσεων της που μπορούν να βοηθήσουν άλλες εταιρείες στη διαχείριση βιωσιμότητας από άκρο σε άκρο. Σε ολόκληρο το επιχειρηματικό δίκτυο και το ευρύ χαρτοφυλάκιο λύσεων της, η SAP υποστηρίζει τους πελάτες της στην αντιμετώπιση των μεγαλύτερων προκλήσεων βιωσιμότητας τους.

Ειδικότερα, η SAP δεσμεύεται να:

  • Να επιτύχει μηδενικές εκπομπές άνθρακα σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της έως το 2030.
  • Να είναι ηγέτης στην περιβαλλοντική διαφάνεια και δράση.
  • Να υποστηρίξει τους πελάτες της στην επίτευξη των δικών τους στόχων βιωσιμότητας.

Η SAP πιστεύει ότι η βιωσιμότητα είναι απαραίτητη για την επιτυχία μιας επιχείρησης. Με τις λύσεις και τις πρωτοβουλίες της, η SAP βοηθά τις επιχειρήσεις να γίνουν πιο βιώσιμες και να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

Comments are closed.