Η Epson Europe αναθέτει στον Boris Manev τη θέση του Corporate Sustainability Director

Ο Manev επιδιώκει να επιταχύνει τον εταιρικό μετασχηματισμό της Epson για τη βιωσιμότητα και να ενισχύσει περαιτέρω την αξία των τεχνολογιών της Epson στον τομέα της βιωσιμότητας.

Η Epson Europe ανέθεσε στον Boris Manev τη θέση του Corporate Sustainability Director. Η τοποθέτησή του έρχεται καθώς ο οργανισμός επιδιώκει να επιταχύνει το πρόγραμμα βιωσιμότητας και απαλλαγής από τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, με στόχο την επίτευξη αρνητικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και την απαλλαγή από υπόγειους πόρους, σύμφωνα με την εταιρική μεσοπρόθεσμη στρατηγική καθώς και το περιβαλλοντικό όραμα και τις δεσμεύσεις για το 2050.

Ο Boris Manev εντάχθηκε στην Epson το 2011 ως ειδικός σε θέματα περιβάλλοντος και το 2018 ορίσθηκε Head of Sustainability and Government Affairs της Epson EMEAR.  Πριν από την ένταξή του στην Epson, εργάστηκε σε περιβαλλοντική ΜΚΟ με έδρα τη Νορβηγία, προωθώντας βιώσιμες τεχνολογίες στην ΕΕ, ενώ ήταν συνιδρυτής ενός περιβαλλοντικού κινήματος νεολαίας και μιας ΜΚΟ, που είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση των νέων σε θέματα βιωσιμότητας.

Σχολιάζοντας το νέο του ρόλο, ο Manev δήλωσε: «Η Epson έχει μακροχρόνια ιστορία στην κατασκευή ενεργειακά αποδοτικών, συμπαγών και εξειδικευμένων προϊόντων και αναγνωρίζεται πλέον ως ηγέτης στη βιώσιμη τεχνολογία. Ανυπομονώ να επιταχύνουμε περαιτέρω τον μετασχηματισμό μας προς τη βιωσιμότητα σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων μας. Αυτό περιλαμβάνει την υλοποίηση του περιβαλλοντικού μας οράματος για το 2050 προς την απεξάρτηση από τον άνθρακα και την επικοινωνία της αξίας των προϊόντων και των υπηρεσιών μας στο κομμάτι της βιωσιμότητας.»

«Έχουμε μια θαυμάσια, αφοσιωμένη, παθιασμένη και εξαιρετικά καταρτισμένη ομάδα βιωσιμότητας στην Epson και ανυπομονώ να αξιοποιήσουμε τις συνδυασμένες δεξιότητές μας, καθώς εργαζόμαστε από κοινού για την παροχή πιο βιώσιμης τεχνολογίας που βελτιώνει την ποιότητα ζωής στις κοινότητες και τις κοινωνίες που υπηρετούμε σε όλη την Ευρώπη. Είμαι ιδιαίτερα πρόθυμος να παρουσιάσω πώς το κέρδος και η βιωσιμότητα μπορούν να είναι αλληλένδετα και η βραχυπρόθεσμη οικονομία μπορεί να ευθυγραμμιστεί για να υποστηρίξει μακροπρόθεσμους στόχους βιωσιμότητας μέσω της ενσωμάτωσης της βιωσιμότητας στα εταιρικά επιχειρηματικά μοντέλα και προγράμματα».

Ο Boris είναι κάτοχος BA International Economics και International Communications από το American University of Paris και MSC στο Environment and Resource Management από το Vrije Universiteit του Άμστερνταμ. Εκτός γραφείου, τα χόμπι του περιλαμβάνουν παραδοσιακό καράτε, crossfit, ορειβασία και σκι.

Comments are closed.