Business Voice: Η καθιερωμένη εβδομαδιαία συνάντησή σας με ΜΟΝΑΔΙΚΟ και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ business περιεχόμενο!

Ο Όμιλος Eurobank και Eurolife FFH «στρώνουν» εμπράκτως τον δρόμο στις Ινδικές επενδύσεις προς την χώρα μας! - Υπέγραψαν συμφωνίες συνεργασίας με τις National Payments Corporation of India (NPCI) και LTIMindtree

Διαβάστε εδώ την Business Voice

Η αλήθεια είναι πως λίγοι έδωσαν τη δέουσα προσοχή και σημασία τόσο στα λόγια του ισχυρού άνδρα της Eurobank, όσο και στους σχεδιασμούς των επιτελών του σε σχέση με την πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο.

Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι ο Όμιλος Eurobank έχει ένα πρόσθετο σημείο αναφοράς με την Ινδία: Την καταγωγή του βασικού μετόχου του, Πρεμ Γουάτσα, στοιχείο που ήταν -περίπου- βέβαιο πως θα συνέβαλε έτι περαιτέρω στον βαθμό αποφασιστικότητας των υψηλόβαθμων στελεχών της τράπεζας.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Μια σειρά από συγκεκριμένες νομοθετικές προτάσεις έχει καταθέσει εδώ και λίγο καιρό η διοίκηση του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών (ATHEX Group) προς την κυβέρνηση και δη το Υπουργείο Οικονομικών, μέσω των οποίων φιλοδοξείται οι εταιρείες να αποκτήσουν πρόσθετα κίνητρα προκειμένου να εξετάσουν θετικά την εισαγωγή των μετοχών τους στο Χρηματιστήριο Αθηνών, αλλά και οι ήδη εισηγμένες εταιρείες να βελτιώσουν την λειτουργικότητα τους, περιορίζοντας τα έξοδα και τον χρόνο που καταβάλουν σήμερα στο πλαίσιο της εταιρικής ευθύνης, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Business Voice.

Διαβάστε εδώ την Business Voice

Το τρίπτυχο των προτάσεων της διοίκησης του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών αφορούν στις θεματικές ενότητες της παροχής των φορολογικών κινήτρων, των δικαιωμάτων πολλαπλής ψήφου και του downlisting, ήτοι της διευκόλυνσης μεταπήδησης μιας εισηγμένης από το Χ.Α. λ.χ. στην χρηματιστηριακή αγορά ΕΝ.Α (Εναλλακτική Αγορά).

egg – Ο επιχειρηματικός επιταχυντής egg – enter grοw go της Eurobank διοργάνωσε επενδυτική ημερίδα, δίνοντας τη ευκαιρία σε 39 νεοφυείς επιχειρηματικές ομάδες από Ελλάδα και Κύπρο να παρουσιάσουν τις ιδέες τους, διεκδικώντας χρηματοδότηση από ένα ευρύ κοινό διαχειριστών κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών (VC’s), εταιρικών επενδυτών και Business Angels από Ελλάδα, Κεντρική & Ανατολική Ευρώπη, Ισραήλ, ΗΠΑ, Καναδά και Ηνωμένο Βασίλειο, με πάνω από 100 συμμετοχές.

Στις παρουσιάσεις συμμετείχαν 24 καινοτόμες επιχειρήσεις, καθώς επίσης και οι 15 ερευνητικές ομάδες / spinoffs, από Πανεπιστήμια στην Ελλάδα και την Κύπρο που ολοκλήρωσαν με επιτυχία το πρώτο πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης του egg για γυναίκες ερευνήτριες και φοιτήτριες (Female Entrepreneurship MAP).

Διαβάστε εδώ την Business Voice

Οι συμμετέχοντες στο egg Investor Day, που πραγματοποιήθηκε με συνδυασμό φυσικής και διαδικτυακής παρουσίας, απευθύνθηκαν σε ένα ιδιαίτερα διευρυμένο επενδυτικό κοινό σε όλους σχεδόν τους κλάδους δραστηριότητας, με ιδιαίτερη έμφαση σε ανταγωνιστικά πεδία της νέας οικονομίας, όπως ο ευρύτερος κλάδος επιστημών υγείας, οι καινοτόμες τεχνολογίες στον Τουρισμό, ο κλάδος τροφίμων και της αγροδιατροφής, η πράσινη οικονομία, οι τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών κ.ά..

Συνέντευξη – Ο Σπύρος Σαββίδης, founder της εταιρείας Bien, μιλά στη Business Voice για τις «έξυπνες» επενδύσεις στα ακίνητα. H Bien προσφέρει καινοτόμες λύσεις σε ιδιώτες, μηχανικούς και επενδυτές για να εξελίξουν το τρόπο επένδυσης σε ακίνητα. Ο κ. Σαββίδης εξηγεί, μεταξύ άλλων, τι είναι το μοντέλο κοινοπρακτικών επενδύσεων και ποιες είναι οι καλύτερες επενδυτικές ευκαιρίες ακινήτων.

Διαβάστε εδώ την Business Voice

Ελεύθερος Σκοπευτής – Από την μακέτα στην κορδέλα, μακρύς ο δρόμος των Mall στο Ελληνικό! Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η Lamda Development, η έκφραση ενδιαφέροντος για την Ακαθάριστη επιφάνεια προς μίσθωση (Gross Leasable Area – GLA) στο Vouliagmenis Mall ανήλθε στο 155%, ενώ στο Riviera Galleria ήταν ακόμη μεγαλύτερο, στο 189%. Κι όμως, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, καθώς μέχρι τα τέλη του περασμένου έτους, είχαν υπογραφεί συμφωνητικά για το 64% και 46% των Vouliagmenis Mall και Riviera Galleria, αντίστοιχα.

Διαβάστε εδώ την Business Voice

Με άποψη – Σε πολλές περιπτώσεις η φορολογική διοίκηση έχει πάρει διαζύγιο από την πραγματικότητα και μπόρεσε να το κάνει με μεγάλη ευκολία και χωρίς ορατές συνέπειες. Η ακρίβεια μπορεί κάλλιστα να είναι μια από αυτές, καθώς σπαταλούνται ατέλειωτες εργατοώρες σε διαδικασίες χωρίς νόημα, αλλά αυτό το έχουμε τόσο πολύ συνηθίσει που δεν μας κάνει πλέον καμία εντύπωση. Γράφει ο Αγαμέμνων Σταυρόπουλος.

Με άποψη – Η επιτάχυνση της εγκατάστασης συστημάτων ηλιακής ενέργειας, η αποθήκευση και η διαφοροποίηση των εισαγωγών θα μετριάσουν την απειλή για την οικονομική ασφάλεια της Ευρώπης από τις εισαγωγές φωτοβολταϊκών συστημάτων. Γράφει ο Θανάσης Λασκούδης.

Comments are closed.